Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιό του.

Το πλοίο μετέφερε 693 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 366 ΙΧ αυτοκίνητα και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί και όλοι οι επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου παραμένουν έως ότου προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εισροή υδάτων. Με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων. Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αποβίβαση των 366 οχημάτων.

Το πρωί ιδιώτες δύτες καταδύθηκαν στα ύφαλα του πλοίου όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο. 

Στο «Europalink» απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την επιδιόρθωση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

in.gr