Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, ο Διοικητής του ΙΚΑ, συνηγορούντος και του Υφυπουργού Εργασίας, διαβεβαίωναν, ότι δεν θα φύγει κανείς υπάλληλος του ΙΚΑ από τις Μοίρες.
Σήμερα, από τους 8 υπαλλήλους που εξυπηρετούσαν την περιοχή, παρέμειναν οι 2, ενώ οι 6 έχουν μεταφερθεί στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο, παρά τις δεσμεύσεις Σπυρόπουλου και Γκεγκέρογλου.
Σε σχετική ερώτηση μάλιστα που κατατέθηκε από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ,(8438/4-6-2014), ο Υπουργός Εργασίας, αφού μεταξύ άλλων, επικαλέστηκε και την κοντινή απόσταση (!!) Ηρακλείου- Μοιρών, διαβεβαίωνε ότι θα εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των, συναλλασσόμενων με το ΙΚΑ, πολιτών. 
Με απλά λόγια, αυτό λέγεται εμπαιγμός και απαξίωση των αιτημάτων των ασφαλισμένων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Το μεγάλο θέμα που προκύπτει από αυτήν την μνημονιακή πολιτική, είναι οτι σήμερα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, που εξυπηρετούσε το, από 50ετίας ιδρυθέν, ΙΚΑ Μοιρών (περίπου 80000 ), υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου, στο Ηράκλειο, να υφίστανται μια άνευ λόγου ταλαιπωρία, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και αναγκάζονται μάλιστα να διανύουν μιά απόσταση που πολλές φορές ξεπερνά τα 100 χλμ , σε ένα απαράδεκτο απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο που “ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν”. !
Δυστυχώς, οι εξαγγελίες των αρμοδίων, αποδείχτηκαν ψευδείς και έγιναν απλά και μόνον για να κατευνάσουν προσωρινά την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, χωρίς να υπάρχει κανείς ουσιαστικός σχεδιασμός αλλά ούτε και αποτέλεσμα.
Οι κενές υποσχέσεις και της Διοίκησης του ΙΚΑ, αλλά και του Υπουργείου, που επιδεικτικά αγνόησαν τις δίκαιες αντιρρήσεις των κατοίκων και τα ψηφίσματα των φορέων και του Δήμου Φαιστού, ακολουθώντας ευλαβικά τις μνημονιακές εντολές για συρρίκνωση και ερήμωση της υπαίθρου και των αναπτυσσόμενων περιοχών, δείχνουν την ανεπάρκεια, την υποκρισία και την ανικανότητα μιας υπόδουλης κυβέρνησης.
Η χωρίς κανένα αντίκρυσμα, υποσχεσιολογία, είναι εύκολη και ανέξοδη, αλλά όταν η χώρα βιώνει στο έπακρο αυτήν την ολική καταστροφή και την βαθιά κρίση, που μας οδήγησαν οι επιλογές της συγκυβέρνησης, γίνεται επικίνδυνη.

​Μαίρη Ν. Διακάκη

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook