Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κώστας Δαμαβολίτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» κ. Δημήτρη Δερμιτζάκη κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε αρχικά στα εκατοντάδες οργανικά και λειτουργικά κενά που υπάρχουν τόσο στο Νομό Ηρακλείου, όσο και γενικότερα στην περιφέρεια Κρήτης. 
Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δερμιτζάκης αφορούσαν τα σχολεία Γενικής Παιδείας, αλλά και τα Ειδικά σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν το θέμα του μειωμένου διδακτικού προσωπικού. Λύση όπως ανέφερε δεν είναι απλά η πρόσληψη αναπληρωτών, το οποίο αποτελεί προσωρινό μέτρο, αλλά η προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ με στόχο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασκάλων, δασκάλων ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων. Επιπλέον κίνητρο για την παραμονή των εκπαιδευτικών στην Κρήτη, θα αποτελέσει και η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Συλλόγων.
Ο βουλευτής από την πλευρά του κατέθεσε άμεσα την με υπ.αριθμ Πρωτ. 2779/22-09-2014 ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και σκοπεύει να συνεχίσει με μεθοδικότητα τις προσπάθειές του για βελτίωση του χώρου της Παιδείας που αποτελεί τη βάση που ορίζει το παρόν και το μέλλον της χώρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook