Με γεμάτες τις αποσκευές μετάλλια επέστρεψε εχτές το απόγευμα στα Χανιά, η Ομάδα των Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου, από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που έγιναν από 4 έως 20 Σεπτέμβρη 2014 στην Αμβέρσα.

Η Ελληνική Αποστολή πού αποτελούταν από 74 άτομα από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη, ταξίδεψε στο Βέλγιο και μέσα σε 16 ημέρες αγώνων πήρε 37 μετάλλια, έξι από τα οποία κέρδισε η Ομάδα του ΝΟΧ από τα Χανιά.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 2.000 Αθλητές και 1000 Προπονητές από 58 χώρες, ενώ εκτός από τους 300 Διαιτητές και τα 2.500 μέλη των οικογενειών των Αθλητών, συμμετείχαν 40.000 Εθελοντές και άλλοι τόσοι ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες.


Η Ελληνική ΑποστολήΤελετή 
Έναρξης

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα των αγώνων


Τα Special Olympics στην Ελλάδα

Tα Special Olympics Ελλάς είναι ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωµατείο, που Ιδρύθηκε το 1987 µε σκοπό να παρέχει σε άτοµα µε διανοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες. 

Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι Συνδεδεµένο Μέλος της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσηµα από την Πολιτεία, ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωµατείο.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση των Special Olympics Hellas για την πορεία της ελληνικής αποστολής στους Eυρωπαϊκούς αγώνες


Η Πρωταθλήτρια Ομάδα του ΝΟΧ

Το Τμήμα Ειδικής Άθλησης του ΝΟΧ, που δημιουργήθηκε το 1992, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βέλγιο με 4 Αθλητές, τους Κώστα Γαροφαλάκη, Δημήτρη Χουδαλάκη, Αντωνία Μπιτσαξάκη και το Βασίλη Ραϊσάκη και κατέκτησε συνολικά 6 μετάλλια.


Φωτογραφία από την αναχώρηση

Προπονητές είναι ο εθελοντής Κώστας Νικολαντωνάκης και η Μπιλιάνα Γκεωργκίεβα.


Ο Κωνσταντίνος Γαροφαλλάκης


Η Αντωνία Μπιτσαξάκη


Ο Βασίλης Ραϊσάκης

Δείτε βίντεο από τον αγώνα του Βασίλη Ραϊσάκη
Ο Δημήτρης Χουδαλάκης


Την ώρα της Προπόνησης στην Λιέγη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την Κρητική Ομάδα:

  • Χρυσό Μετάλλιο Δημήτρης Χουδαλάκης, Κατηγορία Μ3, 25μ. Ύπτιο 
  • Αργυρό Μετάλλιο Βασίλης Ραϊσάκης, Κατηγορία Μ1 (υψηλότερη), 25μ. 'Υπτιο
  • Χάλκινο Μετάλλιο Αντωνία Μπιτσαξάκη, Κατηγορία S1 (υψηλότερη), 25μ. 'Υπτιο
  • Χάλκινο Μετάλλιο Σκυταλοδρομία 4x25, Κατηγορία C3, από τους Παναγιώτη Σπίνουλα, Βασίλη Ραϊσάκη, Αντωνία Μπιτσαξάκη, Κωνσταντίνο Γαροφαλάκη
Η Ομάδα Κολύμβησης και τα μετάλλια τους


Ενα συγκυνητικό στιγμιότυπο με την Προπονήτρια της Ομάδας της Αλεξανδρούπολης και τον Αθλητή της

Η υποδοχή στο Αεροδρόμιο Χανίων μόνο από τους γονείς

Η Ελληνική Αποστολή επέστρεψε εχτές στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τους υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ενώ η υποδοχή των Αθλητών έγινε από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες στις πόλεις των Αθλητών που συμμετείχαν. Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ (στο 01:14:36 λεπτό) εδώ

Tην ώρα που οι Κρητικοί Αθλητές φιλοξενήθηκαν και τιμήθηκαν κατά την παραμονή τους στο Βέλγιο και από τον Δήμαρχο Λιέγης, στα Χανιά τους Πρωταθλητές υποδέχτηκαν μόνο οι γονείς τους, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ. στο «Ι. Δασκαλογιάννης» δεν ήταν κανένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, αλλά ούτε και από την Διοίκηση του ΝΟΧ. 


Με το Δήμαρχο Λιέγης κατά την παραμονή τους στο Βελγιο


Από την αφίξη στο Αεροδρόμιο Χανίων

Flashnews.gr

πηγή φωτoγραφιών και βίντεο: ιστοσελίδα Special Olympics και σελίδα στο facebook