Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6-25.10.2014), η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.30΄, μια βραδιά ανάγνωσης αφιερωμένη στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.
Στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης θα αναγνωστούν ποιήματα και πεζά σύγχρονων και μεταγενέστερων του μεγάλου καλλιτέχνη διανοουμένων, που δείχνουν την απήχηση του έργου του στην εποχή του και την πρόσληψή του σε κατοπινές εποχές, όταν ο Γκρέκο ανακαλύπτεται ξανά.
Τα κείμενα είναι αποσπάσματα ενός μικρού τόμου που μόλις εξέδωσε και παρουσιάζει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, σε επιλογή του Νίκου Χατζηνικολάου. Θα αναγνωστούν από τον Μιχάλη Βιρβιδάκη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα, με μουσικά ιντερλούδια από τους Γιάννη Ιδομενέως και Μυρτώ Γεωργιάδου, συνοδεία κιθάρας από τον Γιώργο Μουρτζάκη.
Η αναμνηστική έκδοση υπό τον τίτλο Για τον Γκρέκο, με τα ξεχωριστής σημασίας κείμενα των Luis de Góngora, Hortensio Paravicino, Maurice Barrès, Roger Fry και Julius Meier-Graefe που θα αναγνωστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα διατίθεται στο Πωλητήριο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook