Μετά από πολλές συσκέψεις τα στελέχη του αμερικανικού δικτύου CNN αποφάσισαν να μη προβάλουν το πιο πρόσφατο βίντεο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο οποίο ο Βρετανός δημοσιογράφος James Cantlie, που κρατείται όμηρος, παρακαλεί τους δυτικούς να καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας Huffington Post o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Tony Maddox, δήλωσε σε «αξιόπιστες πηγές» ότι το δίκτυο αποφάσισε να μη δείξει αυτό το τελευταίο βίντεο, επειδή είναι «αισχρό», «αηδιαστικό» και δεν παρέχει καμιά νέα πληροφορία. Αντί για το βίντεο το κανάλι αποφάσισε την Κυριακή να μεταδώσει την είδηση δείχνοντας μόνο μια «παγωμένη εικόνα» του σχετικού βίντεο.

\"\"

Ο αντιπρόεδρος του καναλιού δήλωσε ότι το βίντεο αποτελεί μια μορφή βασανιστηρίων και ο εικονιζόμενος Βρετανός δημοσιογράφος κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τη ζωή του. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα οφέλη που θα απέδιδε το βίντεο στο κανάλι δεν υπερισχύουν των ηθικών συμβιβασμών.

Ο Tony Maddox δήλωσε ότι: «Γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να δείξουμε το βίντεο, θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά και να αποφύγουμε να κάνουμε κάτι που θέλει το IS».

Το CNN είχε αποφασίσει να μη προβάλει νωρίτερα και το βίντεο του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, που εκρατείτο όμηρος από τους τζιχαντιστές, αλλά σύμφωνα με την Huffington Post, είναι το μόνο μέσον που πήρε παρόμοια απόφαση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook