​Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί τις τελευταίες μέρες αρκετοί αυτοσχέδιοι τόποι λατρείας φανατικών Ισλαμιστών που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν εδώ και χρόνια σε υπόγεια διαμερίσματα και αποθήκες εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Κοινή πεποίθηση στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι ότι κάποια από αυτά τα τζαμιά της διπλανής πόρτας, όπως τα αποκαλούν, έχουν ήδη εξελιχθεί κάτω από άκρα μυστικότητα, σε κέντρα κατήχησης και στρατολόγησης νεαρών για την επάνδρωση των ταγμάτων θανάτου του Ισλαμικού κράτους.

Το κίνητρο για τους νεαρούς υποψήφιους μαχητές του Ισλάμ, δεν είναι μόνο οι προσταγές του προφήτη, όπως οι τζιχαντιστές θέλουν να περάσουν προς τα έξω με την διαδικτυακή προπαγάνδα, αλλά και τα χιλιάδες δολάρια που θα έχουν να λαμβάνουν ως μισθό, εάν ενταχθούν στο στρατό του Ισλαμικού κράτους. Κίνητρο ιδιαίτερα δελεαστικό για οικονομικούς μετανάστες το οποίο εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι καθοδηγητές τους, εδώ στη χώρα μας.

Χαρακτηριστική περίπτωση στρατολόγησης σε ελληνικό έδαφος αποτελεί ο Σαμάλ Αχμάντ, αυτός ο 23χρονος παράνομος μετανάστης από τη Συρία, κουρέας στο επάγγελμα, που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε έρθει κρυφά στην Αθήνα, για να ξεφύγει όπως έλεγε από τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο, τη Σαρία. Η αδυναμία ωστόσο να επιβιώσει χωρίς δουλειά τον οδήγησε σε μια μικρή κοινότητα φανατικών ισλαμιστών κι από εκεί βρέθηκε στη Μέση Ανατολή να πολεμάει κάτω από το μαύρο λάβαρο του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο 23χρονος στην ανάπαυλα των μαχών, ανέβαζε μάλιστα και φωτογραφίες του στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο.

Στο στόχαστρο των ελληνικών διωκτικών αρχών αλλά και με έντονο ενδιαφέρον από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μπήκε εδώ και μήνες μια εταιρία εκπαίδευσης πιλότων με έδρα το Μαρκόπουλο και σχολή στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση ωστόσο εμφανίζεται καθησυχαστική για την πιθανότητα παρουσίας Τζιχαντιστών στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο, όπου εκδηλώνεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους Τζιχαντιστές.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook