Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση της πρότασης δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ύψους 1.5 εκατ. ευρώ, σχετικά με το έργο του «Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης» θα υπογράψουν την Τρίτη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, και ο πρόεδρος ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Βασίλειος Ράπανος.

Η εγκατάσταση και πλήρης λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Φαρμάκων αποτελεί για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης βασική προτεραιότητα, ώστε να καταστεί δυνατός ο αποτελεσματικός έλεγχος και η παρακολούθηση των δαπανών των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα, η εξοικονόμηση δαπανών, που θα επιτευχθεί με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία, θα συμβάλει δραστικά στην προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση, διαφάνεια και περιστολή της σπατάλης, στο δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στηρίζοντας έμπρακτα την προώθηση της συγκεκριμένης πολιτικής από το υπουργείο Εργασίας» θα δωρίσει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης προμήθειας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης των Φαρμάκων.

Η υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook