Τελευταία ενημέρωση 18:00 
Στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη. 
«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο αναταράξεων» δήλωσε από το Ρέθυμνο ο κ.Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με φορείς του νομού. 

Νωρίς το πρωί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γ.Μαρινάκη και τον μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιο.
Με τον δήμαρχο συζήτησαν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι όπως αυτά διαμορφώνονται υπό το νέο Καλλικράτη, καθώς επίσης ζητήματα για τα οικονομικά των δήμων.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη βουλευτή του κόμματος στο νομό Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη από το νομό Λασιθίου και τους βουλευτές της ΝΔ από τα Χανιά, κ. Βιρβιδάκη και Βολουδάκη, επισκέφθηκε το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο, με τον οποίο μίλησαν για το προνοιακό έργο της ιεράς μητρόπολης.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πρόθεσή του να επιστρέψει στο Ρέθυμνο: «Θέλω να πάω στο Αρκάδι να το επισκεφθώ, το θέλω εδώ και χρόνια». 
Ερωτώμενος από τον οσεβασμιότα μητροπολίτη αν έχει το χρόνο να επισκεφθεί εντός της ημέρας το Αρκάδι, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Επιστρέφω αύριο στην Αθήνα διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναταράξεων».
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου, Ευγένιος, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες εξ\’ αιτίας της οικονομικής κρίσης.
\”Ζούμε σε μια εποχή εύφλεκτη γι\’ αυτό και είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της εκκλησίας στη στήριξη της κοινωνίας\” απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στην παλιά πόλη και στο εμπορικό κέντρο, όπου επισκέφθηκε καταστήματα και συνομίλησε με τον κόσμο. 
Ο κ. Σαμαράς, περπάτησε για αρκετή ώρα, συζητώντας με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στο τέλος της βόλτας του κάθισε και ήπιε μαζί με νέους και νέες σε καφετέρια της παραλίας και άκουσε τις δικές τους ανησυχίες.
Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, με πρώτη στάση το δημαρχείο Περάματος όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή του Μυλοποτάμου ο κ. Σαμαράς τόνισε οτι \”\”Λύση δεν είναι το Μνημόνιο\”, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά οτι \”δεν γίνεται να κυνηγάει το κράτος όσους δεν έχουν πληρώσει ένα τιμολόγιο και το ίδιο να μην πληρώνει\”.
\”Όλοι μαζί πρέπει να κοιτάξουμε να δυναμώσουμε την κτηνοτροφία, όπως επίσης να στηριχθούν οι νέοι αγρότες και όσοι δεν εγκαταλείπουν την περιφέρεια.\”
Επίσης σημείωσε οτι πρέπει \”να κεφαλαιοποιήσουμε όλα όσα προσφέρει και διαθέτει η χώρα και να υπάρξει όχι μία ατελέσφορη πολιτική, που είναι άγνωστο τι θα συμβεί αν συνεχισθεί, αλλά να υπάρξει ένα σχέδιο και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Έλληνα και να είμαστε διατεθειμένοι όλοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις\”.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε την απόλυτη εγκατάλειψη του κλάδου των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα χαρακτήρισε τον \”Καλλικράτη\” ως μία αυτοδιοικητική \”μεταρρύθμιση χωρίς αρμονία\”.

Ακολούθως επισκέφθηκε το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια και λίγο αργότερα την κτηνοτροφική μονάδα των Ανωγείων, ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Ανωγείων, Σ.Κεφαλογιάννη.
Στις 19:30 ο Αντώνης Σαμαράςπραγματοποιεί κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο \”Απολλώνια\” στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook