Aυτo που έκανε ο Φιλέας Φογκ σε 80 ημέρες, τρεις Νορβηγοί προσπάθησαν να το κάνουν μέσα σε ένα 24ωρο. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα \”Telegraph\”, o Gunnar Garfors, ο Oyvind Djupvik και ο Tay-yong Pak κατάφεραν μέσα σε μία μέρα να επισκεφθούν 19 χώρες της Γηραιάς ηπείρου και μάλιστα χωρίς αερόστατο. 

Χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο και όπου χρειαζόταν αεροπλάνο, οι τρεις Νορβηγοί ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα στις 21 Σεπτεμβρίου, έφτασαν μέχρι την Ολλανδία και δίχως να χάσουν χρόνο έφτασαν μέχρι το Λιχτενστάιν.

Το ταξίδι τους σε κάποια σημεία, δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Στο Κόσοβο,για παράδειγμα, δεν μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα καθώς υπήρχαν πολλά άτομα που τους εμπόδιζαν. Έτσι αναγκάστηκαν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να περάσουν με τα πόδια στην περιοχή μόνο και μόνο για να δηλώσουν το \”παρών\”.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα \”Telegraph\”, οι τρεις Νορβηγοί είχαν μαζί τους κι έναν κάμεραμαν  ο οποίος τους τράβηξε παράνομα μία φωτογραφία στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Η ιδέα γι΄αυτό το ταξίδι ξεκίνησε ως εξής: Ένας από την παρέα ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Υπήρχε μάλιστα κι ένας Νορβηγός που έβαζε στοιχήματα για το αν οι τρεις τους θα τα καταφέρουν. 

Πάντως, είναι η δεύτερη προσπάθεια των Νορβηγών να κάνουν το γύρο της Ευρώπης μέσα σε ένα 24ωρο, όπως επισημαίνει η \”Telegraph\”. Τον περασμένο Μάιο, οι τρεις φίλοι κατάφεραν να επισκεφθούν 17 χώρες της Ευρώπης.   

protothema.gr


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook