Η συνεργασία της WWF με τους προσκόπους Κρήτης ήταν μια ιδέα η οποία κυοφορήθηκε για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. 
Το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη προς μεγάλη ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σούδας ξεκινούν μια σειρά επισκέψεων στους υγροβιότοπους της λίμνης της Αγυάς και τις εκβολές του ποταμού Μορώνη στην Σούδα, αντίστοιχα. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”τα παιδιά χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό θα κάνουν μια σειρά από μετρήσεις για τα επίπεδα μόλυνσης των υγροβιότοπων, θα παρακολουθήσουν την πορεία της επέμβασης του ανθρώπου στην περιοχή, αλλά και θα καταγράψουν την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχή. Όλα αυτά θα γίνουν σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής αφού καταγραφούν θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους τους φορείς της περιοχής μας για περαιτέρω αξιοποίηση. 
Οι πρόσκοποι Χανίων θεωρούμε σημαντική την συγκεκριμένη δράση. Όπως προαναφέραμε η φύση είναι το σπίτι μας και επιβάλετε, αφενός μεν να την προστατέψουμε και αφετέρου δε, να αναδείξουμε τα προβλήματα, έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα με στόχο την προστασία της, αλλά και την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook