Ο βουλευτής Ηρακλείου των \”Ανεξάρτητων Ελλήνων\” Κώστας Δαμαβολίτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη. Αρχικά ο κ. Κλινάκης τον ενημέρωσε σχετικά με το δυναμικό της Περιφέρειας Κρήτης σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολικές μονάδες.
Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση των κενών στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη στελέχωσή τους με αναπληρωτές. Ο κ. Δαμαβολίτης υπογράμμισε τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις, που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τόνισε την ανάγκη διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών. Υπήρχε σύγκλιση απόψεων στο ότι ο χώρος της Παιδείας πρέπει να εξαιρεθεί από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να έχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Τέλος ο κ. Κλινάκης αναφέρθηκε στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, αλλά και στο σημαντικό επίτευγμα της περιφερειακής διοίκησης, με υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τα ΚΤΕΛ, για την απρόσκοπτη μεταφορά μαθητών. Ο βουλευτής από την πλευρά του, δήλωσε πως η Παιδεία αποτελεί δομικό στοιχείο κάθε κοινωνίας και πρέπει ο καθένας από τη θέση του να συμβάλει στη βελτίωσή της.

Η επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο κ.Δαμαβολίτης με τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ηρακλείου κ. Δαμουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την δομή, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη μονάδα. 
Ο κ. Δαμουλάκης επικεντρώθηκε στην υποστελέχωση, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη πυροσβεστών στην υπηρεσία του Ηρακλείου, αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια της Κρήτης, λόγω ιδιαιτερότητας της μορφολογίας του τόπου και της αδυναμίας άμεσης κάλυψης από την υπόλοιπη Ελλάδα. 
Στη συνέχεια, ο διοικητής αναφέρθηκε στις αγκυλώσεις που προκαλεί η αναδιάρθρωση του Π.Σ. όσον αφορά στην αμεσότητα των επεμβάσεων. Επίσης σχολίασε τις τελευταίες άδικες εξελίξεις στον ασφαλιστικό φορέα του Π.Σ. που σε συνδυασμό με σειρά θεσμικών ζητημάτων στον τομέα των μεταθέσεων, έχει δημιουργήσει τεράστια δυσφορία στους κύκλους των εργαζομένων.
Ο βουλευτής από την πλευρά του δεσμεύτηκε να καταθέσει ερώτηση για την ανάγκη απορρόφησης, στην υπηρεσία του Ηρακλείου, των Ηρακλειωτών δόκιμων πυροσβεστών που αποφοιτούν από τη σχολή στα τέλη Νοεμβρίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook