Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι πρωινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά την αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, τόνισε πως εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «πέσει», τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα τη δραχμή, το λέω ευθέως. Μάλιστα όπως είπε εξαιτίας αυτής της κρυφής ατζέντας δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Εάν πέσει η κυβέρνηση εσύ θα κρατήσεις τα λεφτά σου;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης τον δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη και είπε ότι «εγώ αν πέσει η κυβέρνηση την ίδια μέρα θα πάρω τα λεφτά μου. Σιγά μην τα αφήσω να τα πάρει ο Βαρεμένος».

Αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου ο οποίος μιλώντας αργότερα στον Realfm και τον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωργίου τόνισε πως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «δεν είναι ο τρελός του χωριού, είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, και δεν μπορεί να προτρέπει τους καταθέτες με αυτόν τον τρόπο».


Ταυτόχρονα ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, αίτημα που διατύπωσε και ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος σε ανοιχτή επιστολή του τόνισε:

«Είναι αδιανόητο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να απειλεί ότι αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρει τα χρήματά του από τις Ελληνικές τράπεζες για να μην τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη δήλωση, αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες».

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της, φέρνει το θέμα στη Βουλή, δια του βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο βουλευτής κάνει λόγο για δημιουργία «τραπεζικού πανικού» από τον κ. Γεωργιάδη, και σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Ο κίνδυνος που μπορεί να δημιουργήσουν φήμες αντίστοιχες με αυτές, που προωθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν τιθασεύονται και όταν διατυπώνονται από κυβερνητικά χείλη, είναι σίγουρο ότι δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα για το σύνολο των καταθετών, ως προς τη διασφάλιση των αποταμιεύσεών τους».