Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου (παρόντες 6) έγιναν οι ακόλουθες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις μελών του ΔΣ:

1. Παραίτηση του μέλους του ΔΣ Κυριακάκη Γιάννη. Η θέση στο ΔΣ καταλαμβάνεται από την Ντιάνα Μπέκερ εκ μέρους της παράταξης Παρέμβαση για την Ρήξη και την Ανατροπή.

2. Παραίτηση του μέλους του ΔΣ Κοτσιφάκη Σίτσα. Η θέση στο ΔΣ καταλαμβάνεται από τον Φώτη Μπιχάκη εκ μέρους της παράταξης Πρωτοβουλία Παρέμβση Εκπαιδευτικών.

Ακολούθως συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να υιοθετηθεί η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ως εισήγηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στην αυριανή Γενική Συνέλευση. (απόφαση με προσμέτρηση της ψήφου του προέδρου υπέρ 3, κατά 3). Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει προσθήκη στο πλαίσιο αιτημάτων για την κατάργηση του νόμου Μανιτάκη , « Να διερευνηθεί από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ πρόταση για το πειθαρχικό δίκαιο» (απόφαση με προσμέτρηση της ψήφου του προέδρου υπέρ 3, κατά 3)

2. Να αποσταλούν επιστολές σε συλλόγους και φορείς για την διερεύνηση παροχής ειδικών παροχών σε προϊόντα και υπηρεσίες στα μέλη της ΕΛΜΕ. (απόφαση με προσμέτρηση της ψήφου του προέδρου υπέρ 3, κατά 3)

3. Παράσταση του ΔΣ στον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου: α) για την διαδικασία τοποθετήσεων για τους λειτουργικά υπεράριθμους (υπέρ 5) και β) διαμαρτυρία για υπέρβαση αρμοδιοτήτων με ανάθεση μαθημάτων (υπέρ 5) από τον διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου κ. Κορακοβούνη αντί του συλλόγου διδασκόντων ο οποίος έχει σύμφωνα με το νόμο την αρμοδιότητα. (υπέρ 3 , κατά 2)

4. Να διοργανώσει η ΕΛΜΕ Χανίων σε συνεργασία με την Αντιφασιστική κίνηση της ΕΛΜΕ σεμινάρια αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης σε συναδέλφους.

5. Να κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την παρουσία των συναδέλφων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την μέρα που θα κληθούν να καταθέσουν οι 11 διωκόμενοι για την συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από φορείς και σωματεία της πόλης μας στις 28/10/2011.

Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook