Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι 3οι Ορεινοί αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας (21 χλμ και ο μικρός ορεινός αγώνας 6 χλμ) , και οι παράλληλες δραστηριότητες ποδηλατοβόλτα βουνού και ο αγώνας των μαθητών Δημοτικού.

Με σύμμαχο τον καιρό , περίπου 150 συμμετέχοντες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από όλες τις άκρες της Κρήτης απόλαυσαν στην κυριολεξία διαδρομές σπάνιας ομορφιάς διασχίζοντας φαράγγια, ρεματιές, παλιά μονοπάτια και καλντερίμια σε ένα καθαρόαιμο ορεινό τοπίο και σε ένα απαιτητικό πεδίο με συνεχείς εναλλαγές και απερίγραπτη θέα στις θάλασσες της Κρήτης.

Οι ποδηλάτες αφού πέρασαν μπροστά από τη χαράδρα Χα , ανηφόρισαν και περιπλανήθηκαν μέσα στα πευκοδάση της Θρυπτής σε μια βόλτα που τα είχε όλα απέραντη θέα και δάσος.

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους οι συμμετέχοντες και με την υπόσχεση να είμαστε όλοι εδώ και του χρόνου έφυγαν και έκλεισαν και αυτοί οι αγώνες.

Παρουσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ιεράπετρας Κου Καλαντζάκη και των αντιδημάρχων Κων Πανταζή Αργύρη και Παπαδοπετράκη Ανδρέα έγιναν οι απονομές των επάθλων στους νικητές των αγώνων.

Δεν μπορεί να παραληφθεί απο αυτό το σύντομο δελτίο τύπου η φιλοξενία και τα εδέσματα και το «άπειρο» φαγητό το οποίο δεν τελείωνε με τίποτα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στις γυναίκες του χωριού που μαγείρεψαν για όλους!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας και το Σώμα Σαμαρειτών καθώς επίσης την Λέσχη Τετρακίνησης και την Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, που με τη προσφορά τους και τον εθελοντισμό τους πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες με ασφάλεια και ποιότητα.

Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Συλλογο Καβουσίου και την Τοπική Κοινότητα που αγκάλιασαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτού τους αγώνες που έγιναν τελικά θεσμός.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα και όσον αφορά τον μεγάλο αγώνα των 21 χλμ και θετικής υψομετρικής 1300 μ. 1 ος νικητής ήταν ο ακούραστος Σηφάκης Μανόλης του ΣΜΚ με τον εκπληκτικό χρόνο των 2ώρ. 09 λεπ. και 55 δευτ. 2ος νικητής ο νεοεισερχόμενος στο χώρο αλλά δυνατός, Μανόλης Συλλιγνάκης από το Μόχλος Σητείας με χρόνο 2ώρ. 14 λεπ. και 55 δευτ. όπως επίσης και ο 3ος νικητής Τσιαπρούνης Βασίλης 2ώρ. 19 λεπ. και 35 δευτ. από το ΣΔΥΡεθύμνου. Στις γυναίκες 1η νικήτρια ήταν η Μπέτυ Φλώρα 3ώρ. 24 λεπ. και 13 δευτ. 2η νικήτρια η Γραμματικάκη Μαρία 3ώρ. 38 λεπ. και 44 δευτ. και 3η Νικήτρια η Γιαννάκου Φιλία με χρόνο 3ώρ. 39 λεπ. και 20 δευτ.

Στο μικρό ορεινό αγώνα των 6 χλμ και 320 θετικής υψομετρικής 1ος «προσγειώθηκε» ο Καμπιτάκης Μίλτος με χρόνο 27 λεπ. και 24 δευτ. 2ος ο Χατζάκης – Καζάνης Χρήστος 32 λεπ. και 38 δευτ και 3οι τερμάτισαν μαζί οι Ζδράλης Σταμάτης και Σωμαράκης Γιάννης με χρόνο 34 λεπ. και 36 δευτ.

Στον αγώνα των παιδιών δημοτικού 500 μ. Πρώτος στα αγόρια ήταν ο Οικονομάκης Μάνος με 1:06, δεύτερος ο Κουκουράκης Νίκος και τρίτος ο Γιατζάκης Στέφανος , ενώ στα κορίτσια πρώτη η Κεσίσογλου Ευα, δεύτερη Φερετζάκη Έλενα, και Τρίτη Φρονιμάκη Λουκία.

Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ανεβάσουμε το ορεινό τρέξιμο και τέτοιου τύπου δραστηριότητες στο επίπεδο που τους αξίζει και με σύμμαχο το πάθος του κόσμου , την βοήθεια των εθελοντών μας αλλά και του Δήμου και Τοπικών Κοινοτήτων θα πετύχουμε αυτό τον στόχο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook