Ένα από τα γνωστά στελέχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας Αμερικής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Πρόκειται για τον Νικόλαο Μπούρα, Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος θεωρείτο ο «μεγιστάνας του χάλυβα», ενώ παράλληλα είχε διακριθεί για τη φιλανθρωπική του δράση.
Ο ομογενής επιχειρηματίας είχε γεννηθεί στην πόλη Πόντιακ του Μίσιγκαν και μεγάλωσε στο Σικάγο. Ως μέλος της Αεροπορίας των ΗΠΑ, υπηρέτησε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου συμμετείχε σε 44 αποστολές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανακοινώνει «με μεγάλη θλίψη την εκδημία ενός πραγματικά εξαιρετικού μέλους της Εκκλησίας μας του Άρχοντος Νικολάου Μπούρα, το βράδυ της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου».
Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, «ο Άρχων Μπούρας ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της \”Ηγεσίας των 100\” και ιδρυτής του Ταμείου ΠΙΣΤΗ: Κληροδότημα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».
Όπως ανέφερε, «ο Άρχων Μπούρας ήταν επίσης ήρωας του Β \’Παγκοσμίου Πολέμου, ένας εξέχων βιομήχανος και ένας εκπληκτικά γενναιόδωρος φιλάνθρωπος. Ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Βιομηχανίας Μπούρα, από την οποία αφυπηρέτησε πριν από λίγα χρόνια, προσέφερε αφειδώς για να βοηθήσει στην κατασκευή πολλών ελληνορθόδοξων ναών».
Τέλος ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: «Εκτός του ότι υπήρξε ένθερμος και πρακτικός υποστηρικτής του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και του Ελληνικού Κολλεγίου μας, του Τιμίου Σταυρού και της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής, ήταν καθοριστική η παρουσία και βοήθειά του, μέσω ανωνύμων και τεραστίων δωρεών, υποστηρίζοντας όλες τις διακονίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας στην Αμερική. Μας άφησε με την πιο πολύτιμη κληρονομιά της αληθινής πίστης και γνήσιας αγάπης».

agelioforos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook