Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στο ΕΚΑΒ Μεσσαράς ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ, όπως και η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι «το ΕΚΑΒ Μεσσαράς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ομαλής λειτουργίας, λόγω αυξημένων ελλείψεων σε προσωπικό, το οποίο προσπαθεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχοντας στη διάθεσή του τρία οχήματα και ένα πλήρωμα».

Τονίζει δε ότι «το ΕΚΑΒ που εδρεύει στις Μοίρες αποτελείται από 17 άτομα συνολικά εκ των οποίων οι 5 είναι γυναίκες» και πως «οι απουσίες λόγω των αδειών, αλλά και τοκετών έχουν αποδυναμώσει σημαντικά την υπηρεσία, που αδυνατεί να στελεχώσει πλήρωμα και δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας». Ως εκ τούτου, αναφέρει ότι «το κάθε πλήρωμα αποτελείται από 3 άτομα που επιβαίνουν στο ασθενοφόρο, χωρίς όμως να υπάρχει γιατρός που να υποστηρίζει τη διαδικασία», ενώ «η έλλειψη γιατρού αποτελεί βεβαίως ένα από τα βασικά προβλήματα, καθώς το μεγάλο όχημα που λειτουργεί ως κινητή μονάδα δεν υποστηρίζεται από ιατρό».

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζει ότι «ο υποσταθμός του ΕΚΑΒ στην πόλη των Μοιρών εξυπηρετεί όλο το νότιο τμήμα του ν. Ηρακλείου, το οποίο καλύπτει μια γεωγραφική έκταση άνω των 1.500.000 στρεμμάτων, πολλούς Δήμους και 65.000 περίπου κατοίκους, χωρίς να υπολογίζεται ο υπερδιπλασιασμός των κατοίκων κατά τη θερινή περίοδο».

Για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων, ο Βουλευτής ζητά την άμεση παρέμβαση και μέριμνα του αρμόδιου Υπουργού, καθώς έχει φτάσει η θερινή περίοδος, ενώ ερωτά ποιος είναι «ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός του Υπουργείου για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών προσωπικού», καθώς και «ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός του Υπουργείου σχετικά με την επίλυση του προβλήματος στέγασης του ΕΚΑΒ Μεσσαράς».

Υπενθυμίζεται ότι η όλη προσπάθεια της δημιουργίας και λειτουργίας του ΕΚΑΒ Μεσσαράς ξεκίνησε την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο όταν και με τη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων και τοπικών βουλευτών, εγκρίθηκε πίστωση για τη στέγαση του ΕΚΑΒ Μεσσαράς και την κάλυψη βασικών λειτουργικών, υλικοτεχνικών και διοικητικών αναγκών του ΕΚΑΒ σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook