Στην απόφαση αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κατέληξε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Γρηγόρης Πασπάτης, με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε να εξεταστεί η ενίσχυση της διασύνδεσης των επιχειρήσεων και των εταιρειών του Δήμου με το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή να παρουσιάζεται μια φορά το χρόνο, η δράση, η στρατηγική και η πορεία τους.

Ακόμη συζητήθηκε η στέγαση των δημοτικών παρατάξεων σε γραφεία του δήμου, η γραμματειακή τους υποστήριξη, ενώ τέθηκε και το ζήτημα υπηρεσιακής υποστήριξης λειτουργίας της αντιπολίτευσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κα Μαρία Ξυλούρη- Ξημέρη, ο γραμματέας κ. Άρης Αθανασάκης, ο κ. Βαγγέλης Σισαμάκης, εκπροσωπώντας την παράταξη «Ηράκλειο- Ανοιχτοί Ορίζοντες», ο κ. Ηλίας Λυγερός, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες», ο κ. Μανόλης Συντυχάκης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και η κα Μόνα Αμανατίδου επικεφαλής της παράταξης «Άμεση Δημοκρατία».