Το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Ιορδανίας απάλλαξε σήμερα τον ισλαμιστή ιερωμένο Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τρομοκρατική δράση και αποφάσισε την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Το δικαστήριο \”απάλλαξε τον Αμπού Κατάντα από τις κατηγορίες για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τουριστών το 2000 και αποφάσισε την άμεση απελευθέρωσή του\”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικαστική πηγή.
Ο Αμπού Κατάντα εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τις αρχές της Βρετανίας και έπειτα από μακροχρόνια δικαστική διαδικασία στην Ιορδανία, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρομοκρατική δράση.
Το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Ιορδανίας είχε απαλλάξει τον Ιούνιο τον εξτρεμιστή ιεροκήρυκα από τις κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων το 1998.
Σύμφωνα με την δικαστική πηγή, το δικαστήριο δεν τεκμηρίωσε την κατηγορία κατά του Αμπού Κατάντα, και , κατά συνέπεια, τον απάλλαξε και αποφάσισε την αποφυλάκισή του.
Τον Ιούνιο, το ίδιο δικαστήριο είχε αθωώσει τον Αμπού Κατάντα για την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης κατά του αμερικανικού σχολείου στο Αμάν, και πάλι λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά παρέμεινε στη φυλακή καθώς εκκρεμούσαν οι υπόλοιπες κατηγορίες για τρομοκρατική δράση.
Γεννημένος το 1960 στη Βηθλεέμ , ο Αμπού Κατάντα καταδικάσθηκε ερήμην σε θάνατο το 1999 για \”συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών\”, κυρίως για το σχέδιο επίθεσης κατά του αμερικανικού σχολείου του Αμάν. Η ποινή του μετατράπηκε αμέσως σε ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστική εργασία.
Το 2000 καταδικάσθηκε επίσης ερήμην σε 15 έτη καταναγκαστικής εργασίας για τα σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τουριστικών στόχων στην Ιορδανία.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μετά την έκδοσή του στην Ιορδανία δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook