Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε δεκτός, σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας. 

Παρουσίασε επίσης την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014 - 2016, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, την περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και την επέκταση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική πρόοδο που επιτυγχάνουμε στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Συζητήσαμε εκτενώς την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων σε όλα τα Υπουργεία, μετά την υπογραφή των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων από τον ίδιο. Από τις 29 Οκτωβρίου όλα τα Υπουργεία θα λειτουργούν με νέες, πιο λιτές και πιο συνεκτικές δομές. Χτίζουμε βήμα βήμα μια δημόσια διοίκηση για τον 21ο αιώνα, στην υπηρεσία του πολίτη και των επιχειρήσεων».