Σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά και επικεφαλής της παράταξης "Νέα εποχή" κ. Μανώλης Ντουντουλάκης αναφέρει τα εξής:

"‘Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου 2014.
Με αφορμή την εισήγηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα έργων έτους 2015 για το Δήμο Πλατανιά , Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης ζήτησε διευκρινήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος. 
Αντί να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με το άρθρο 208 του Νόμου 4063/2006, ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος εξαγριώθηκε, φωνασκούσε, χτυπούσε τα έδρανα, σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης. 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος αντί να τον επαναφέρουν στην τάξη, να ζητήσουν διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να επέλθει ηρεμία προσπαθούσαν να επιβάλουν την σιωπή στους συμβούλους της μείζονα αντιπολίτευσης. 
Στη συνέχεια, επικουρώντας τον Αντιδήμαρχο άρχισαν να εκφράζουν την ίδια συμπεριφορά και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, φωνασκώντας επιδιδόμενοι σε χειρονομίες.
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω και βλέποντας την ανικανότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίου Χηνόπουλου να επαναφέρει τη συζήτηση στη σωστή βάση, η μείζον αντιπολίτευση αποχώρησε. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητός από την Δημοτική Αρχή ο θεσμικός ρόλος της Μειοψηφίας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της, να ελέγχει, να προτείνει και να ενημερώνει τους Δημότες για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Πλατανιά. 
Η προσπάθεια φίμωσής μας, η άσκηση βίας και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά.
Ο Δήμαρχος ενώ έπρεπε να διατηρήσει την απαιτούμενη ψυχραιμία προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, επικαλέστηκε αλαζονικά το εκλογικό αποτέλεσμα προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες που μας εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει περισσότερη ένταση. 
Για τους παραπάνω λόγους, αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση και λυπούμαστε αλλά ήταν αδύνατον μέσα σε αυτές τις συνθήκες να εκφράσουμε την θέση μας για οποιοδήποτε θέμα. 
Σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας στις 22/9/2014 θα θέλαμε να καταγγείλουμε και να επιμείνουμε στα παρακάτω : 
• Οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων στον Παιδικό Σταθμό Καμισιανών καθώς και τα κριτήρια επιλογής των παιδιών δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ και η επιλογή για τα παιδιά εκτός ΕΣΠΑ έγινε ρουσφετολογικά. 
• Ο παιδικός σταθμός άνοιξε κατόπιν μιας εβδομάδας καθυστέρησης (εγκαίνια 22/9/2014), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι γονείς να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν για το συγκεκριμένο διάστημα.
Τέλος, είναι τουλάχιστον υποκρισία και ασέβεια, η κατ΄επανάληψη αναφορά του κ. Δημάρχου για το εκλογικό αποτέλεσμα και η προσβολή των πολιτών που είχαν διαφορετική άποψη, και από την άλλη να παραδίδει μαθήματα ηθικής υπερασπίζοντας τους ίδιους σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα την 24.9.2014."