Έστω και αν δεν ενθουσίασε με την εμφάνισή του ο Πλατανιάς κατάφερε να ξεκινήσει με το… δεξί στο Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας τον Εθνικό Σερρών με 3-1, στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων.
Από το πρώτο ματς κιόλας στο θεσμό η Χανιώτικη ομάδα πήρε προβάδισμα πρόκρισης, μετά το 1-1 στο Ηρακλής-Λεβαδειακός την Τρίτη (23/09).

Με δέκα νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό παρέταξε τον Πλατανιά ο Γιάννης Χριστόπουλος, αφού μόνο ο Μπανανά παρέμεινε στο αρχικό σχήμα.

Ο Μεσσήνιος τεχνικός έδωσε την ευκαιρία στους Κοκκαλά, Σέχου, Φιγκέιρα να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους.

Ο Εθνικός Σερρών έβαζε δύσκολα για παραπάνω από ένα ημίχρονο στους «ερυθρόλευκους», που στο συγκεκριμένο ματς ήταν «βιόλα».

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά απειλητικοί στο πρώτο μέρος, όπου είχαν ουσιαστικά μοιραίο παίκτη τον Πάλλα, που δεν μπόρεσε να σκοράρει σε καμία από τις έξι φάσεις που πρωταγωνίστησε. Από την άλλη στην πρώτη αξιόλογη φάση του ο Πλατανιάς ευτύχησε να προηγηθεί στο 28’ με τον Μιλούνοβιτς να αξιοποιεί την ιδανική σέντρα του Φιγκέιρα.

Ο τελευταίος έφτασε μία… ανάσα από το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Χανιώτικης ομάδας, αλλά «σημάδεψε» το δοκάρι στο 46’.  Η κίνηση του Μάκη Κατσαβάκη να περάσει στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Πάλλα, φάνηκε να λειτουργεί ευεργετικά, αφού ο μοιραίος του α’ ημιχρόνου αποδείχθηκε… ωραίος στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας με σουτ στην κίνηση από σέντρα του Κουκόλη.

Η προβληματική εικόνα του Πλατανιά ανάγκασε τον Γιάννη Χριστόπουλο να ρίξει στο ματς τους Μενδρινό, Τσουράκη, αλλά τη λύση έδωσε με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ στο 67’ ο Ναζλίδης.

Στο φινάλε \”σφράγισε\” τη νίκη ο Ζαραδούκας.

Φάσεις-γκολ
5’ Σουτ του Σέχου μπλόκαρε ο Γούπος. 
7’ Εκτέλεση φάουλ του Τσουβαλτζίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοκκαλάς. 
10’ Σέντρα του Μαρίνου προβολή του Πάλλα, η μπάλα κοντράρει στον Μπανανά και καταλήγει στην αγκαλιά του Κοκκαλά. 
16’ Φάουλ του Πάλλα και θετική επέμβαση ξανά του Κοκκαλά, που αποκρούει σε κόρνερ. 
17’ Κόρνερ του Μαρίνου ο Πάλλας προλαβαίνει την έξοδο του Κοκκαλά, αλλά με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ. 
24’ Από εκτέλεση πλαγίου άουτ ο Ζαραδούκας βρίσκει ξεμαρκάριστο μέσα στην περιοχή τον Γουνδουλάκη, τον οποίο κόβει σωτήρια ο Δέντσας. 

28’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Φιγκέιρα, η μπάλα φτάνει στον Μιλούνοβιτς, που με κοντινό πλασέ σημειώνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Πλατανιά (1-0).

33’ Σέντρα του Μαρίνου στην πλάτη της άμυνας για τον Πάλλα, που πλασάρει, για να σώσει με δεύτερη προσπάθεια ο Κοκκαλάς. 
38’ Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μαρίνου ο Πάλλας δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας. 
41’ Ο Κωνσταντινίδης σηκώνει τη μπάλα για τον Πάλλα, που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Κοκκαλά, πλασάροντας πάνω στον Χανιώτη γκολκίπερ του Πλατανιά.
46’ Ο Φιγκέιρα κάνει ωραία προσπάθεια αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι.
49’ Σουτ του Τέτε άουτ.

51’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Κουκόλη, σουτ του Πάλλα στην κίνηση και 1-1.

54’ Σουτ του Φιγκέιρα διώχνει σωτήρια ο Παναγιωτίδης, που στη συνέχεια σταματάει και το σουτ του Μιλούνοβιτς.
56’ Φάουλ του Μιλούνοβιτς κεφαλιά του Μπανανά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

67’ ΓΚΟΛ: Με εκτέλεση φάουλ ο Ναζλίδης πετυχαίνει το 2-1.

79’ Ωραία συνεργασία Ναστέβσκι-Τσουβαλτζίδη, το σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο Κοκκαλάς. 
80’ Ο Τσουράκης σκοράρει από γύρισμα του Ναζλίδη, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ, με υπόδειξη του α’ βοηθού Κοτζαμανίδη.

90\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική συνεργασία Φιγκέιρα-Ναζλίδη, από γύρισμα του τελευταίου ο Ζαραδούκας με κοντινό πλασέ σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του Πλατανιά (3-1).

90+1\’ Σουτ του Φιγκέιρα μπλοκάρει ο Γούπος.

Διαιτητής: Μήτση (Πειραιά)
Βοηθοί: Κοτζαμανίδης-Σινιοράκης (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Ζαραδούκας (18’), Ναζλίδης (26’), Ναστέβσκι (60’)

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Δημήτρης, Ζαραδούκας, Τέτε, Σέχου (56’ Μενδρινός), Φιγκέιρα, Γουνδουλάκης (66’ Τσουράκης), Μιλούνοβιτς (82’ Ιτούα), Ναζλίδης.

Εθνικός Σερρών (Μάκης Κατσαβάκης): Γούπος, Τσουβαλτζίδης, Κουκόλης, Παναγιωτίδης (71’ Πολύζος), Κωφοκότσιος (46’ Ναστέφσκι), Δέντσας, Μερεσιώτης, Μαίνου, Κωνσταντινίδης (64’ Τσιλούλης), Νικολίτσας, Πάλλας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook