Δεκάδες Ρώσοι πολίτες που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και επιθυμούν να μετάσχουν στις μηνιαίες διαδηλώσεις που έχουν απαγορευτεί από τις αρχές, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Εντουάρτ Λιμόνοφ, συνελήφθησαν χθες στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, έγινε γνωστό από ξένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Στη Μόσχα, ο κ. Λιμόνοφ και πολλοί ακόμα αντιφρονούντες συνελήφθησαν από μέλη των δυνάμεων καταστολής στην πλατεία Τριουμφαλνάια στο κέντρο της πρωτεύουσας, την ώρα που φώναζαν το σύνθημα «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν». Η πλατεία είχε περικυκλωθεί από δεκάδες μέλη των δυνάμεων καταστολής που είχαν κλείσει και κάθε πρόσβαση σ\’ αυτήν.

Η αστυνομία της Μόσχας ανακοίνωσε ότι «μόνο είκοσι έξι πολίτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης της τάξης». Ο κ. Λιμόνοφ κατέκρινε την πολιτική της καταπίεσης και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του υπέρ του δικαιώματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Παράλληλα σε παρόμοια συγκέντρωση που έγινε στην Αγία Πετρούπολη η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 50 αντικαθεστωτικών διαδηλωτών. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που ανήκουν στην αντιπολίτευση διαδηλώνουν την τελευταία ημέρα κάθε μήνα που έχει 31 ημέρες, ζητώντας την εφαρμογή του άρθρου 31 του Συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία του συνέρχεσθαι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook