Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δήμου Χανίων \”Ανταρσία στα Χανιά\” αναφορικά με την απόφαση του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει τις εκλογές που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων για τους εκπροσώπους στην ΠΕΔ Κρήτης, μετά απο έντανση των παρατάξεων Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, αναφέρει τα εξής:
\”Πριν μερικά χρόνια το να κλαίγονται οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους πήρε την έδρα στην ΠΕΔ, θα φάνταζε σενάριο πολιτικής φαντασίας. Σήμερα είναι όμως πραγματικότητα. 
Οι παρατάξεις του κ Σκουλάκη και του κ. Παπαδογιάννη αφού είδαν ότι οι εκβιασμοί και οι υπόγειες συνεννοήσεις τους δεν πέρασαν, κατέφυγαν σε ανώτερες δυνάμεις. Άνωθεν παρεμβάσεις, έρχονται να δικαιολογήσουν τα καπρίτσια των μέχρι χθες κυρίαρχων παρατάξεων και να ακυρώσουν την εκλογική διαδικασία για την ΠΕΔ, χρησιμοποιώντας προφάσεις και ψέματα. 
Μοιάζουν με παιδάκια που τρέχουν όλο παράπονο και κλάμα στη μητέρα τους, καθόσον η σκανταλιά που ετοίμαζαν τους οδήγησε σε ατύχημα.
Όμως τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο σοβαρά. Η εξέλιξη αυτή φανερώνει τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη» που επιτρέπει τέτοιου είδους άνωθεν παρεμβάσεις για την ακύρωση ακόμη και των διαδικασιών που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει, όταν τα αποτελέσματα δεν τους βολεύουν. 
Φανερώνει όμως και την αντιδραστική (και αντιδημοκρατική) νοοτροπία των δύο παρατάξεων που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, λίγο πριν την εκλογή των αντιπροσώπων στην ΠΕΔ, μόνο και μόνο γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά. Κατόπιν εορτής ζήτησαν και πέτυχαν την επανάληψή της εκλογικής διαδικασίας,
χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό. Η στάση τους φανερώνει μια επικίνδυνη νοοτροπία ιδιοκτησίας που έχουν για τον δήμο, την πόλη και κατ’ επέκταση για τη χώρα. 
Όμως ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή που αποδέχθηκε την εξέλιξη αυτή αρνούμενη, για μια ακόμη φορά, να συγκρουστεί με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Εμείς, ως Ανταρσία στα Χανιά, στηριχτήκαμε και στηριζόμαστε στη δύναμη των ανθρώπων που παλεύουν για να βελτιώσουν τις ζωές τους και ν’ ανατρέψουν αυτό το σάπιο σύστημα. Με τη δύναμη και την ενθάρρυνση αυτών των ανθρώπων θα συνεχίσουμε να δρούμε και μέσα στο Δ.Σ. Χανίων αλλά και από οποιαδήποτε άλλη θέση. Όποιον μηχανισμό και να εφεύρουν οι κυβερνητικές παρατάξεις, θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. 
Απαιτούμε να μην γίνει ξανά η εκλογική διαδικασία για τους εκπροσώπους στην ΠΕΔ και να παραμείνει η αντιπροσωπία ως έχει.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook