Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου, των \”Ανεξάρτητων Ελλήνων\”, Κώστας Δαμαβολίτης στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων, όπου συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη. 
Ο βουλευτής ενημερώθηκε πρωτίστως για τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που ταλανίζουν το δήμο και για το γεγονός, ότι τα διατιθέμενα κονδύλια προκύπτουν με μοναδικό κριτήριο τον πληθυσμό, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν η γεωγραφική θέση και οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Ο δήμαρχος γνωστοποίησε τις ενέργειες που γίνονται στην προσπάθεια διεκπεραίωσης μεγάλων έργων στην περιοχή (σ.σ. οδικό δίκτυο, φράγματα), ζητώντας παράλληλα τη πολιτική βοήθεια όλων των αρμόδιων φορέων. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, καθώς και τα μοναδικά μουσεία του Ν. Καζαντζάκη και του Λαβύρινθου
Ο βουλευτής από την πλευρά του επεσήμανε πως για τα μεγάλα έργα στην Κρήτη, θα πρέπει όλοι, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να κινούνται από κοινού, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Σχετικά με μείζονα θέματα του δήμου, όπως αυτό της αγροτικής παραγωγής, ο κ. Δαμαβολίτης πρότεινε σειρά διαλέξεων και δράσεων, με κύριο άξονα τις χρήσεις του ζεόλιθου, στους τομείς της επεξεργασίας του κατσίγαρου και στην βελτίωση των αγροτικών προϊόντων. 

Περιοδεία στο Λασίθι

Ο βουλευτής Ηρακλείου  Κώστας Δαμαβολίτης θα βρίσκεται αύριο, 26 Σεπτεμβρίου, στο νομό Λασιθίου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας προσπάθειας καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένοι δήμοι της Κρήτης. Το πρόγραμμα του βουλευτή, που περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς φορείς στην Ιεράπετρα και στο Οροπέδιο Λασιθίου, έχει καταρτιστεί ως εξής :
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
• 09:00 – Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας 
• 10:00 – Κυνηγετικός Σύλλογος 
• 11:00 – Σύλλογος ΑμΕΑ Ιεράπετρας
• 11:45 – Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας
• 12:15 – Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου 
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
• 15:00 – Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου
• 16:00 – Δημοτική Αρχή 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook