Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των προσχεδίων των διαγωνιζομένων στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διεξήγαγε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με τίτλο: «Σκιάδια, Στέγαστρα, και Αισθητική Αναβάθμιση όψεων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων» 
«Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει τον σχεδιασμό ελαφριών κατασκευών σκίασης και εξοπλισμού σε τμήμα του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου της Λιμενικής Ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση των όψεων του Ενετικού Λιμένα Χανίων και η δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσουν στην ορθότερη λειτουργία των παραλιακών κοινόχρηστων χώρων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Πρωτοπαπαδάκης Κωνσταντίνος. 
Η περιοχή μελέτης είναι μέρος του κοινόχρηστου χώρου της λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με δυτικό όριο το Ναυτικό μουσείο στο φρούριο του Φιρκά και ανατολικό όριο την αρχή του λιμενοβραχίονα του Φάρου, στην ανατολική λεκάνη του λιμένα.

«Σήμερα η παραλιακή ζώνη αποτελεί την σημαντικότερη παραθαλάσσια ζώνη εκτόνωσης της πόλης για περίπατο, αναψυχή, ψυχαγωγία, αγορά, εστίαση και τουριστική διαμονή. Η εμπορική της αξία είναι φανερή με πλήθος καταστημάτων να λειτουργούν σχεδόν όλο τον χρόνο στο παραλιακό μέτωπο» σημείωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η πολιτιστική της αξία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον του συνόλου του Ενετικού Λιμένα πλαισιώνονται και από μια σειρά δημόσιων χώρων, κτιρίων και μνημείων που λειτουργούν ως πόλοι πνεύματος και πολιτισμού με τοπικό και υπερτοπικό χαρακτήρα».
Να σημειωθεί ότι η Κριτική Επιτροπή είναι 7μελής και πλαισιώνεται και από τεχνικό σύμβουλο ορισμένο από την ΚΕ και 28η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων και θα συνεδριάσει άμεσα για την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. 

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook