Δυο πανέμορφα ζώα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Το ένα ήταν ένα μικρό αρκουδάκι που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στο Νεστόριο της Καστοριάς και το άλλο ένα ελάφι που χτυπήθηκε με άγνωστο τρόπο από άνθρωπο στη Ρόδο.

Το άτυχο αρκουδάκι -το τρίτο μέσα στο 2014- βρέθηκε νεκρό στον επαρχιακό δρόμο Νεστορίου- Μελανθίου, όπου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός το εγκατέλειψε χωρίς να ενημερώσεις τις αρμόδιες αρχές. Ένας άλλος περαστικός οδηγός που του είδε ακίνητο στο δρόμο, ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και εκείνη με τη σειρά της τον «Αρκτούρο».

Εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης έφτασε στο σημείο και διαπίστωσε ότι το αρκουδάκι είχε βρει ακαριαίο θάνατο από το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι.

*** Στην περιοχή της Απολακκιάς στο Λημνί της Ρόδου, μέλη του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου ειδοποίησαν τη Δασική Υπηρεσία ότι είδαν ένα τραυματισμένο ελάφι, αλλά παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκε παρά μόνο το πρωί της Τετάρτης, όταν πια ήταν αργά. Το όμορφο ζώο είχε καταλήξει στην άκρη του δρόμου προφανώς από αιμορραγία, καθώς έφερε τραύμα στην κοιλιά που ερευνάται αν προήλθε από όπλο ή από χτύπημα με αιχμηρό όργανο.

protothema.gr