Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Σημερινής», εκτιμάται ότι αυτή η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο και για άλλα θύματα, τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούσαν ως μοναδική αφετηρία για απόδοση δικαιοσύνης την υποβολή καταγγελίας στην Αστυνομία.
Η παρούσα καταγγελία διερευνήθηκε από το ΚΥΦΑ σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο «Temple Court Andrianna Klaedes». Το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες που αφορούν άσεμνη επίθεση, πρόκληση σωματικής βλάβης και αμέλεια για τη διάδοση νόσου επικίνδυνης για τη ζωή (HIV/AIDS). Οι κατηγορίες, που θεωρούνται σοβαρές και επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια, στρέφονται εναντίον ατόμου 45 ετών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσωπο, 29 ετών, κατήγγειλε ότι μολύνθηκε με τον ιό του AIDS από 45χρονο άτομο, με πρόθεση. Φερόμενο θύμα και θύτης είναι Ελληνοκύπριοι. Κατόπιν διερεύνησης του παραπόνου από το ΚΥΦΑ, διαπιστώθηκε ότι τα δυο άτομα γνωρίστηκαν στις αρχές του 2013 και συνήψαν σχέση. Σύμφωνα με την καταγγελία, το κατηγορούμενο άτομο δεν δεχόταν να πάρει προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές επαφές του με το παραπονούμενο άτομο. Μετά από μερικούς μήνες σχέσης, το κατηγορούμενο άτομο, για άγνωστους λόγους, διέκοψε κάθε επαφή με τον παραπονούμενο.
Τον Αύγουστο του 2014 το 29χρονο άτομο παρουσίασε προβλήματα υγείας και προέβη σε αιματολογικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα κρατικού χημείου ήταν θετικά στον ιό ΗIV. 
Σύμφωνα με έρευνα του ΚΥΦΑ, ο 45χρονος είναι οροθετικός από το 1990 και έχει εκδηλώσει την ασθένεια του AIDS. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για παράπονα από δυο πρόσωπα εναντίον του 45χρονου για τα ίδια αδικήματα.

newsit.com.cy

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook