Εικόνα τριτοκοσμική στον ακριβότερο εμπορικά δρόμο της πόλης του Ηρακλείου.

Η απουσία ελέγχου,μιας και τη Δημοτική Αστυνομία τη κλείσαμε, και την ΕΛ.ΑΣ την έχουμε \”παραφορτώσει\” έχει φέρει αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα.Δεν ξέρω ποιος φταίει περισσότερο και ποιος φταίει λιγότερο.Αυτό που ξέρω είναι ότι οι κύριοι και οι κυρίες αυτών των πάγκων παρανομούν.

Έχουν καταλάβει δημόσιο χώρο.Πωλούν χωρίς παραστατικά και αποδείξεις,και παρενοχλούν την ομαλή ροή της εμπορικής κίνησης για εκείνους που έχουν επενδύσει τα ωραία τους λεφτά,πληρώνουν ενοίκια Λονδίνου,και έχουν από πάνω τους ενα κράτος διώκτη που κυνηγά τους νόμιμους και κάνει πλάτες στους παράνομους και παράτυπους.

\"\"

Η χαλαρότητα και η ανομία σε όλο της το μεγαλείο.

Στεναχωριέμαι ειλικρινά για τους ανθρώπους που μη έχοντας άλλη ίσως λύση καταφεύγουν σε αυτή,ωστόσο η παρανομία δεν ζυγίζεται και δεν μπορεί να είναι περισσότερο ανεκτή υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Κι εδώ δεν μπορούμε ούτε να κλείσουμε τα μάτια μας,γιατί γινόμαστε σιωπηλοί συνένοχοι των παρανομούντων,ούτε και να επιτρέψουμε ως πολίτες αυτήν την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών όποιοι κι αν είναι αυτοί.Ως δημοσιογράφοι δε,έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να στηλιτεύσουμε όχι μόνο εκείνους που παρανομούν κατά συρροή και συνείδηση αλλά πολύ περισσότερο να ζητήσουμε την αυτονόητη εφαρμογή του νόμου που κάποιοι για πολλοστή φορά έχουν καταντήσει κουρέλι.

Ο Εμπορικός Σύλογος Ηρακλείου έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού ανταπόκριση δεν βρίσκει στα καλέσματα και στις καταγγελίες του.
Τέλος η πολιτεία θεσμικά πρέπει να παίξει επιτέλους το ρόλο της για να προστατεύσει όλους εκείνους από τους οποίους προσδοκά να εισπράξει φόρους,εισφορές και να κινήσουν το χρήμα στην ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Στην ουσία πρόκειται για μια μικρογραφία της δομής της Ελληνικής κοινωνίας.
Κάπως έτσι λειτουργούν τα πάντα στην Ελλάδα.Σαν μπερντές του Καραγκιόζη.
Μην απορρείτε λοιπόν για την χαμηλή στάθμη του τουρισμού με την ανύπαρκτη σχεδόν αγοραστική δύναμη ούτε για την αδιαφορία των επενδυτών για υλοποίηση επιχειρηματικών αναπτυξιακών σχεδίων.
Αυτή την εικόνα δίνουμε,έτσι μας βλέπουν.Και με βάση αυτή την εικόνα πράττουν.

Απλά είναι τα πράγματα.
Σε τελική ανάλυση πρέπει σ´ αυτή την χώρα να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε και ποιους θα προστατεύσουμε.

Με τους νόμιμους ή τους παράνομους.

Κώστας Γ.Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook