Συνεχίζεται η ένταση στο θέμα της εκλογής των εκπροσώπων του Δήμου Χανίων στην ΠΕΔ μετά την ένσταση των κων Σκουλάκη και Παπαδογιάννη την οποία έκανε δεκτή ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρης Ροκαδάκης (δείτε εδώ)

Στην ακύρωση της διαδικασίας αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση η "Πρωτοβουλία Πολιτών" η οποία έχει ως εξής:

"Πίσω από λογοπαίγνια, αστήρικτες κατηγορίες και φωνασκίες που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ακύρωση ή όχι του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας στο δημοτικό συμβούλιο για την εκπροσώπηση του δήμου Χανίων στην ΠΕΔ, επιχειρείται να αποκρυβεί κάτι πολύ σοβαρό: το πλήγμα στη δημοκρατία και η διασάλευση του αυτοδιοίκητου του δήμου.

Είναι στη διάθεση κάθε πολίτη η ένσταση που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης οι δημοτικές παρατάξεις των κ. Σκουλάκη και Παπαδογιάννη για να διαπιστωθεί το ψεύδος με το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί ο εκβιασμός που άσκησαν στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποχωρώντας και αξιώνοντας παράνομη διακοπή της συνεδρίασης (7.9.2014), αλλά και το γεγονός ότι αποστέρησαν με τη στάση τους αυτή το χανιώτικο λαό από δύο εκπροσώπους του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα, που εξέτασε την προσφυγή της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αποδεχτεί την ένσταση, που δεν στοιχειοθετείται από τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και παρεμβαίνει με αστήρικτο τρόπο στην εγκυρότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, μιλά ξεκάθαρα για αναστολή της ισχύος της απόφασης του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014.

Επιμένουμε με ειλικρίνεια και στοιχειοθετημένες πράξεις που σέβονται τη δημοκρατία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημότες των Χανίων να αναμένουμε την τελική απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Δημοτικού Κώδικα.
Καλούμε τη δημοτική αρχή, το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν -επιτέλους- θέση απέναντι στην παρέμβαση που επιχειρείται στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στον εκβιασμό που αποπειράται να αναδειχθεί ως θεμιτή πολιτική πρακτική. Ο σεβασμός στη λειτουργία της δημοκρατίας, της αυτοδιοίκησης και τελικά στους ίδιους τους πολίτες κερδίζεται κάθε μέρα με τις πράξεις μας."