Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών του Μαλεβιζίου, γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Αμμουδάρα. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. στα πλαίσια των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, μαγνήτισε τους επισκέπτες της Αμμουδάρας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν μια αξέχαστη, παραδοσιακή βραδιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες σε όλες τις παραλίες του Δήμου Μαλεβιζίου ήταν δωρεάν, ενώ το απόγευμα ομάδα του "Συνόλου Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης" πραγματοποίησε Κρητική καντάδα στον κεντρικό δρόμο της Αμμουδάρας. Το γλέντι κορυφώθηκε το βράδυ, με παραδοσιακά κεράσματα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης της Αμμουδάρας, με μουσική από τα συγκροτήματα των Παντελή Κακουλάκη, Γιώργου Ζαχαριουδάκη, Τάσου Ρεράκη, Γιώργου Δρακογιαννάκη, Κώστα Δαφέρμου, Μιχάλη Ρεθεμνιωτάκη και Χάρη Φασουλά και παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του παιδικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Μαρή.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 27/9 με ελεύθερη είσοδο στην Αίθουσα Τέχνης Μαράθου ΓΙΑΝΝΗ ΚΛΙΝΑΚΗ (9.00 - 15.00 στο Μάραθος), στο Μουσείο Δ. Θεοτοκόπουλου (9.00 - 19.00 στο Φόδελε), στο Μουσείο Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων "Θύραθεν" (9.00 - 17.00 στον Κρουσώνα) και στην "Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου (8.30 - 15.00 στο Γάζι).