Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπεiρωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014. 

Τα εντονότερα φαινόμενα που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους θα εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 24 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 19 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και γρήγορα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Αστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαιονόμενα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

meteo.gr