Η μεγάλη επιτυχία της τριλογίας του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» επιστρέφει, με μια ακόμα μεταφορά ενός από τα βιβλία του Τόλκιν. Το 2001 η αρχή έγινε με την υπερπαραγωγή «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού» (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring). Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τεράστια, μιας και η ταινία είχε κέρδη 870 εκατ. δολάρια παγκοσμίως. Η συνέχεια δόθηκε με το «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Οι δίδυμοι Πύργοι», με την ταινία να ξεπερνά κάθε προσδοκία, με 920 εκατ. δολάρια. Το τέλος της τριλογίας ήρθς με την ταινία «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά», στη οποία, όπως είναι λογικό, οι δείκτες του Box Office «έσπασαν», καταγράφοντας κέρδη περίπου στο ένα δις! Η τριλογία συνολικά απέσπασε 17 Oscars.

Η συνέχεια θα δοθεί με την κινηματογραφική μεταφορά, ενός ακόμα βιβλίου του Τόλκιν, με τίτλο «The Hobbit». Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι για άλλη μια φορά ο βραβευμένος με Oscar, Peter Jackson, ενώ το cast θα είναι πλούσιο, μιας και θα αποτελείται από τους Orlando Bloom, Cate Blanchett, Elijah Wood, Ian McKellen και Christopher Lee. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από την προσπάθεια του αγαπημένου Hobbit, Frodo, ο οποίος προσπαθεί να βρει τον θησαυρό που προστατεύει ένας δράκος. Στην ταινία θα εμφανιστούν όλοι οι ήρωες από την τριλογία, όπως ο Γκάνταλφ, το Γκόλουμ κτλ.

Αξίζει να συμπληρώσουμε πως τα γυρίσματα είχαν προγραμματιστεί για το 2010 αλλά ο αρχικός σκηνοθέτης της νέας ταινίας ήταν ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο,ο οποίος  παραιτήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και στη συνέχεια ανέλαβε ο Peter Jackson. Το έργο του Tόλκιν «The Hobbit», το οποίο εκδόθηκε το 1937, θα γυριστεί σε δυο ταινίες με θέμα τις περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς και του Φρόντο στην Μέση Γη.

Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στην Αμερική, τα Χριστούγεννα του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook