Ο «πυρετός» των selfie που γιγαντώθηκε τη βραδιά των τελευταίων βραβείων Όσκαρ και μετατράπηκε στο απόλυτο παγκόσμιο trend, αποτέλεσε τη βάση για μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά και προσέφερε τη δυνατότητα σε νέες και καινοτόμες ιδέες να αποκτήσουν σάρκα και οστά.

Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε το εφαλτήριο για την «απογείωση» της Exofab, της ελληνικής startup η οποία δημιουργεί θήκες για iPhone και Samsung κινητά από ειδικό τζελ πολυορεθάνης, μετατρέποντας τα smartphone μας στην απόλυτη «μηχανή selfie».

«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία έρευνας για το προϊόν μας το 2011, με σκοπό να δημιουργήσουμε μια θήκη όπου θα “αγκάλιαζε” το κινητό χωρίς να αλλοιώνει τις γραμμές της συσκευής και ταυτόχρονα να το προστατεύει. Γι’ αυτό προμηθευτήκαμε ένα ειδικό τζελ πολυορεθάνης από την Ιαπωνία. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας από τις πιο λεπτές θήκες της αγοράς, η οποία είχε παράλληλα μια ξεχωριστή ιδιότητα. Να κολλάει σε γυάλινες επιφάνειες – όπως τα τζάμια στα παράθυρα μας», λέει στο FortuneGreece.com ο ιδρυτής της εταιρείας, Αγάπιος Παπαδαμαντίου.

 

Το «κόλλημα» αυτό «κούμπωσε» στην τάση των selfies όταν πριν από πέντε μήνες η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. «Στην Αμερική οι selfies δεν είναι απλώς μια μόδα», περιγράφει ο κ. Παπαδαμαντίου. «Τηλεοπτικά προγράμματα και events στήνονται πάνω στη νέα αυτή συνήθεια. Για εμάς αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργίας μιας εφαρμογής αποκλειστικά για όσους αποκτούν τη θήκη, η οποία δίνει τη δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών με χρονοκαθυστέρηση».

Η σκέψη, λοιπόν, ήταν απλή. Οποιοσδήποτε θέλει να τραβήξει μια selfie χωρίς να κρατάει το κινητό του, μπορεί να το τοποθετεί σε μια καθαρή γυάλινη επιφάνεια, να ρυθμίσει τον χρονοδιακόπτη του Exofab app, και να πάρει την κατάλληλη πόζα!

Η εφαρμογή της Exofab έβαλε το προϊόν στις λίστες με τα «must have» αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Διασημότητες όπως η Μαρία Μενούνος και η οικογένειας Καρντάσιαν βρίσκονται ανάμεσα σε πολλά ακόμη μέλη της αμερικανικής showbiz τα οποία «ντύνουν» τα κινητά τους με τη «θήκη-selfie».

http://www.micase.gr/wp-content/uploads/2014/07/1604444_815598891790998_1134718006_n.jpg

Ο «fashion χαρακτήρας» της Exofab και η ελληνική της ταυτότητα αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης του ονόματός της, καθώς αποτελεί ένωση της ελληνικής «εξωτερικό» (Exo) και της αγγλικής fabulous (fab).

Οι θήκες της Exofab είναι διαθέσιμες για iPhone 4 έως 5S και Samsung Galaxy S4-S5 ενώ τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσουν και οι θήκες για τα iPhone 6. «H δημιουργία των θηκών για iPhone 6 ξεκίνησε λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Η διαδικασία παραγωγής άλλαξε, καθώς οι καμπύλες του κινητού προσφέρονται για τη δημιουργία νέων πλάγιων bumpers τα οποία θα είναι πιο λεπτά και θα προσαρμόζονται καλύτερα στη συσκευή χωρίς να αλλάζουν τη μορφή της», λέει ο Αγάπιος Παπαδαμαντίου.

parapolitika.gr