Η κόρη του Βρετανού ομήρου David Haines που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές λέει πως οι τρομοκράτες που ρημάζουν το Ιράκ και τη Συρία πρέπει να εξαλειφθούν άμεσα. 

Οργισμένη η 17 χρονη Bethany στέλνει το δικό της μήνυμα και ζητάει από τις συμμαχικές δυνάμεις να σταματήσουν με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος τους δολοφόνους του πατέρα της.

«Το Ισλαμικό κράτος πρέπει να αφανιστεί. Ολο αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να ξεφεύγουν και να αποκεφαλίζουν όποιον βρουν μπροστά τους. Δεν έχει σημασία τι εθνικότητας είναι. Αν είναι Δυτικοί ή όχι. Χιλιάδες Σύροι έχουν δολοφονηθεί. Πρέπει κάποιος να τους σταματήσει επιτέλους. Αν είναι να τους σταματήσουν με αεροπορικές επιδρομές ή με χερσαίες δυνάμεις ας γίνει έτσι. Με όποιο τρόπο αρκεί να τους αφανίσουν και αυτούς».
Στην συνέντευξή της στο ITV News, η δεσποινίς Haines μίλησε για την ανιδιοτέλεια του πατέρα της καθώς και για την επιθυμία της να τον ακολουθήσει ως εθελόντρια σε προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ηθελε πάντα να προσφέρει βοήθεια. Δεν το ένοιαζε ούτε το χρώμα ούτε η θρησκεία. Οποιος είχε ανάγκη ήταν εκεί για να τον βοηθήσει. Εχασε τη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο κάνοντας αυτό που τον εξέφραζε και αγαπούσε. Ακόμα και αν γυρνούσε θα έβρισκε κάπου αλλού να πάει. Ηταν τόσο λαμπερός χαρακτήρας. Πάντα χαρούμενος, έκανε τους ανθρώπους γύρω του να γελούν λέγοντας αστεία. Αυτός ήταν ο μπαμπάς μου».

Το νεαρό κορίτσι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η οικογένεια δεν έχει παραλάβει τη σορό του πατέρα της: «Δεν μας έχουν επιστρέψει το σώμα του. Δεν ξέρω αν το κάνουν για να μας βασανίσουν ή για να μας προκαλέσουν και άλλο πόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω δεν αισθάνονται τίποτα. Εγώ σαν κόρη που έχω χάσει τον πατέρα μου θέλω να κλείσω το θέμα. Προσπάθησαν να μας πάρουν τον άνθρωπό μας και τα κατάφεραν. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι όσοι ήξεραν τον David θα ζει πάντα μέσα τους».

πηγή: dailymail