Απο τον αναγνώστη μας Γιώργο Μ. πήραμε και δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί αναφορικά με την ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

"Αγαπητό μου flashnews θα ήθελα, αν μου το επιτρέπατε, να στείλω ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο πυροσβεστικό σώμα Χανίων και όχι μόνο.
Πολλοί θα το θεωρήσουν υπερβολικό και άνευ σημασίας "μικρό γεγονός", για μένα όμως όχι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και ταυτόχρονα να ζητήσω συγγνώμη από το σώμα για την μικρή ίσως ταλαιπωρία στο πλήρωμα του πυροσβεστικού που κάλεσα να έρθει και να βοηθήσει ένα μικρό ζωάκι. 

Συγκεκριμένα χτες Πέμπτη 25 του μήνα το απόγευμα εγκλωβίστηκε ένα μικρό γατάκι σε φρεάτιο στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας επί της ακτή Παπανικολη.
Καθαρίζοντας τον κοινόχρηστο χώρο σαν διαχειριστής της πολυκατοικίας, ακούσαμε εγώ και η σύζυγος μου φωνές από το φρεάτιο που βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο μας, πράγματι είχε πέσει μέσα ένα μικρό γατάκι από αυτά που φιλοξενούμε στον εκεί χώρο.

Αμέσως εγώ και η οικογένεια μου ξεκινήσαμε προσπάθεια απεγκλωβισμού του μικρού ζώου, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, το μυαλό μου πήγε στην πυροσβεστική μας, έτσι δειλά δειλά και με κάποιες ενοχές και ίσως με λίγη ντροπή κάλεσα το 199 και τους είπα το περιστατικό. 

Πολύ ευγενικά στο τηλέφωνο μου είπαν ότι θα το φροντίσουν! Με μεγάλη ανακούφιση έτρεξα πίσω να βοηθήσω στον απεγκλωβισμό του μικρού ζώου, δεν πέρασαν 5-10 λεπτά και καταφέραμε να βγάλουμε το ζωάκι έξω σώο, κάνοντας να πάω προς την πόρτα της πολυκατοικίας βλέπω απέξω σταματημένο το αμάξι της ΠΥ. και το πλήρωμα του ερχόμενο στην είσοδο.

Γεμάτος ντροπή εγώ τους εξήγησα ότι καταφέραμε και το βγάλαμε το ζωάκι, εκείνοι που απάντησαν ευγενικά και με χαμόγελο ότι όλα καλά! 

Είναι λίγο δύσκολο να καταλάβετε τα αισθήματα που με είχαν πλημυρίσει εκείνες τις στιγμές, δεν πρόκειται μόνο για το μικρό ζωάκι, είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι και υπηρεσίες τόσο πολύ ευαισθητοποιημένοι που πρέπει εμείς οι πολίτες να τους περιβάλουμε με αγάπη σεβασμό και κατανόηση.

Εκεί έξω αυτοί οι άνθρωποι είτε πυροσβεστική υπηρεσία είναι είτε τα λοιπά σώματα ασφαλείας είναι έτοιμοι να έρθουν κοντά μας όχι μόνο για μας αλλά ακόμα και για ένα μικρό ζωάκι.
Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που τώρα που η Ελλάδα μας περνά δύσκολα να υπάρχουν άνθρωποι με τόση ανθρωπιά και ευαισθησία, πως λοιπόν να μην τους ευχαριστήσω δημόσια, και να μην τους δίνουμε κουράγιο και δύναμη εμείς ώστε να προχωρανε στο δύσκολο και ιερό έργο που έχουν αναλάβει.

Και πάλι τους ευχαριστώ πολύ και πάλι ζητώ συγγνώμη, ευχαριστούμε πολύ και να είστε πάντα καλά"

Γιώργος Μ.