Η Διοικούσα Επιτροπή του Καμπανείου Ιδρύματος πραγματοποίησε στις 17 έως 19 Σεπτεμβρίου, σημαντικές επαφές με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της Κρήτης αναφορικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Οροπεδίου Λασιθίου και την συμβολή του Ιδρύματος προς αυτό τον σκοπό.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πέτρος Παπαδάκης και ο ΓΓ κ. Δημήτριος Πλευράκης συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Οροπεδίου κ. Ι. Στεφανάκη και με την Δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου εγκαινιάζοντας μία αρίστη συνεργασία κοινού σκοπού και δράσης με την καινούρια Δημοτική Αρχή του Οροπεδίου.
Επακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο οποίος στάθηκε αρωγός στους σκοπούς του Ιδρύματος, ως φορέα ανάπτυξης και πολιτιστικής προβολής του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης, λύνοντας χρονίζοντα θέματα με αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα.
Η Δ.Ε. του Καμπανείου συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δια την καθυστέρηση, της πολιτιστικής επένδυσης κυρίως στην περιοχή του Δικταίου Άντρου, δεν ευθύνονται οι υπηρεσίες της Περιφερείας και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λυθούν τα ελάχιστα πλέον γραφειοκρατικά κωλύματα που απομένουν για την ανάπτυξη της υποβαθμισμένης περιοχής. 
Η Δ.Ε. του Καμπανείου συναντήθηκε επίσης, λόγω της καθυστέρησης των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων, και με την κα. Μ. Κασσωτάκη στα πλαίσια της θεσμικής της ιδιότητας ως Διευθυντρίας της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Κρήτης έχοντας ένα εποικοδομητικό διάλογο τόσο δια τα ως τώρα πεπραγμένα της αρχής, όσο και για την αξιοποίηση, της αναγκαίας και άμεσης πλέον, πολιτιστικής ανάδειξης του σπηλαίου γέννησης και ανατροφής του Δία (ΔΙΚΤΑΙΟΥ ΑΝΤΡΟΥ) στο Οροπέδιο Λασιθίου. 
Το Καμπάνειο Ιδρύμα έχοντας επιλέξει ως πρώτη προτεραιότητα συνεργασίας και ως αναπτυξιακούς εταίρους, τους Θεσμικούς παράγοντες της Κρήτης, με σκοπό να υποβοηθηθεί η πολιτιστική ανάπτυξη του Νησιού, εκτός από την επένδυση αρκετών χιλιάδων ευρώ στην οποία ήδη έχει προβεί, ευελπιστεί στην συνεχεία της ειλικρινής στήριξης του Οροπεδίου, από τους ίδιους τους Κρητικούς φορείς. 
Ώστε να σταματήσει η διαρκής υποβάθμιση του τόπου καταγωγής, μέγιστων Εθνικών ευεργετών Α.Φ Παπαδάκη και Ιωάννη Καμπάνη (κυρίων χρηματοδότων της επανάστασης του 1866, Ιδρυτών του Παν/μίου Αθηνών, κ.α.) , προς όφελος άλλων περιοχών, και εις βλάβη της ιστορικής αλήθειας και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook