Το πρόβλημα της ανεργίας και τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που αναφέρουν ότι θα πρέπει να περάσουν πάνω από 20 χρόνια για να ξαναφτάσουμε στα ποσοστά ανεργίας που είχαμε πριν από την κρίση, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.
«Συναντήθηκα με τον κ. Παναγόπουλο και το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα. Και συζητήσαμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 680 εκατ. από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να επανεκπαιδεύσουμε προσωπικό επιχειρήσεων. Δηλαδή, για να μάθουμε ανθρώπους νέες τέχνες ώστε να μπορέσουν να μείνουν στην αγορά εργασίας και να είναι πιο παραγωγικοί. Έχουμε απόλυτη αντίληψη του προβλήματος. Απόλυτη», δήλωσε ο κ. Δένδιας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
Και πρόσθεσε: «Τώρα, για το αν θα χρειαστούν 20 χρόνια. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούν 20 χρόνια. Ελπίζω ότι θα χρειαστεί πολύ λιγότερο. Όμως, αν δεν αλλάξουμε μοντέλο δεν υπάρχει ελπίδα για τη χώρα. Δεν πρόκειται να σας ωραιοποιήσω την κατάσταση. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει τεράστιο πρόβλημα εξαγωγών. Πρέπει να αυξήσει τις εξαγωγές της. Αν εξάγουμε το 1/3 από ότι εισάγουμε η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει. Το ίδιο ισχύει και για την καινοτομία. Αν η καινοτομία είναι το 0,47% που μου λεν ότι είναι σήμερα στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δηλαδή στατιστικά αδιάφορος αριθμός, η χώρα δεν πρόκειται να επιβιώσει. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Εγώ λέω χρειαζόμαστε 100 χιλιάδες νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε και εμείς ως κυβέρνηση, αλλά και συνολικά ένα φιλικό κλίμα στην επιχειρηματικότητα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook