Ένα λούτρινο κουνελάκι με καρφιτσωμένη μια μικρή ρωσική σημαία που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια του πληρώματος άρχισε να «επιπλέει» σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας μετά από περίπου εννέα λεπτά από την έναρξη της διαστημικής πτήσης, σημάδι ότι όλα πήγαν καλά.

\"\"

Ο ρωσικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μεταφέροντας τριμελές πλήρωμα στο οποίο περιλαμβάνεται και η πρώτη ρωσίδα κοσμοναύτης η οποία θα υπηρετήσει στον αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων διαστημικό «φυλάκιο».

Ο πύραυλος Soyuz εκτοξεύτηκε από τη στέπα του Καζακστάν στις 23:25 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης μεταφέροντας τον ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Σαμοκουτγιάεφ, τον αμερικανό αστροναύτη Μπάρι Γουίλμορ και τη ρωσίδα κοσμοναύτη Ελένα Σερόβα.

Η 38χρονη Σερόβα έχει εκπαιδευτεί ως μηχανικός της διαστημικής βιομηχανίας, και είναι μόλις η τέταρτη ρωσίδα στην ιστορία που πετάει στο διάστημα αλλά η πρώτη που θα εργαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την έναρξη της λειτουργίας του το 1998.


\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook