Σε εξέλιξη βρίσκεται το ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Περιφερειών (μέλη του Οργανισμού CPMR (Conference of Peripheral Maritime Regions) στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, στην πόλη Umea στη Βόρεια Σουηδία.
Από την ίδρυση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, η Περιφέρεια Κρήτης είναι ενεργό μέλος της CPMR, εκπροσωπείται από τον Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, και από το Γιώργο Αλεξάκη, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις.
Νέος Πρόεδρος στον Οργανισμό CPMR εκλέχτηκε ο Πορτογάλος Περιφερειάρχης από τις Αζόρες Vasco Cordeiro, έπειτα από εκλογική διαδικασία με τον Drew Hendry από τα Highlands της Σκωτίας.
Ο Γιώργος Αλεξάκης εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος στο Πολιτικό Γραφείο του οργανισμού. Μάλιστα για πρώτη φορά η Κρήτη επιτυγχάνει εκλογική εκπροσώπηση σε τόσο υψηλό επίπεδο στη CPMR, ανάμεσα σε 160 Περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί δε επιβράβευση της ενεργής συμμετοχής της Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και της αισθητής ευρωπαϊκής παρουσίας της. Η εκλογή της Περιφέρειας Κρήτης στην Αντιπροεδρία της CPMR τονώνει τη διάσταση του Ευρωπαϊκού Νότου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό των Περιφερειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook