Με στόχο το Ηράκλειο και η Κρήτη να γίνει τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιστορία τον πολιτισμό τη λαϊκή παράδοση, τα Κρητικά προϊόντα αλλά και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας-καινοτομίας, ξεκίνησαν με επιτυχία και συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014» που πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης/ΠΕ Ηρακλείου στις πλατείες Ελευθερίας, Καλλεργών, Αγ. Αικατερίνης, Αγ.Τίτου-25ης Αυγούστου. Χιλιάδες κόσμου –Έλληνες και τουρίστες- κατακλύουν τις πλατείες όπου παρακολουθούν τις πλούσιες σε πρόγραμμα και ποιότητα εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα εκατοντάδες εκθέτες με τα εκθέματα τους δίνουν ένα ξεχωριστό κλίμα, που σηματοδοτούν και το μήνυμα των εκδηλώσεων.

Τους επισκέπτες των εκδηλώσεων εντυπωσιάζουν τα 500 και πλέον περίπτερα της έκθεσης (φορέων και ιδιωτών) που προβάλλουν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τα Κρητικά προϊόντα, υπηρεσίες, το περίπτερο της Περιφέρειας με τα Κρητικά προϊόντα-τουρισμό, των δήμων κ.α. ενώ παράλληλα ξεχωριστή αίσθηση και τόνο δίνουν τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα, μουσικά, χορευτικά (παραδοσιακά και σύγχρονης τέχνης) που αποτελούνται από μικρά παιδιά και μεγάλους.

Η φετινή διοργάνωση σε σύγκριση με την περσινή είναι-σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας- υπερδιπλάσια σε συμμετοχή εκθετών-καλλιτεχνών και επισκεπτών, στοιχεία που την καθιερώνουν ως θεσμό και ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός.

Το μήνυμα δε της τοπικής δημιουργίας-ανάπτυξης και εξωστρέφειας το έδωσαν παρουσία χιλιάδων επισκεπτών, στα εγκαίνια της έκθεσης-εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Aντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Η επίσημη έναρξη έγινε στην πλ. Ελευθερίας ενώ ο αγιασμός τελέστηκε νωρίτερα στην πλ. Αγ. Αικατερίνης.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτισμικό, τουριστικό αλλά και οικονομικό γεγονός στο οποίο προβάλλονται οι παραγωγικοί τομείς της Κρήτης. Είναι μια ξεχωριστή δράση που οργανώνει η Περιφέρεια μας, η ΠΕ Ηρακλείου, στην οποία συμμετέχουν η Εκκλησία, η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και πάνω από 500 εκθέτες ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούμε και σε όλη την Κρήτη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και κατέληξε: «Με τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύεται η Κρήτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Προσκαλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση, και τα περίπτερα των εκθετών, γνωρίζοντας από κοντά τον πλούτο του νησιού μας».

\"\"

Από την πλευρά του ο Aντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στις δηλώσεις του τόνισε: «Οι «Ημέρες Τουρισμού» είναι πλέον ένας επιτυχημένος θεσμός. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, οι εκδηλώσεις αγκαλιάζονται από τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές είναι ακόμα περισσότερες σε επίπεδο εκθετών σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι συμμετοχές των καλλιτεχνών τους οποίους ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους είναι πολλαπλάσιοι», και κατέληξε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που εξελίσσεται στις πλατείες του Ηρακλείου, δίνοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στα προϊόντα, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες της Κρήτης μας».

\"\"

Στο μήνυμα των εκδηλώσεων και στη συστράτευση της Εκκλησίας και των φορέων αναφέρθηκαν διαδοχικά ο Περιφερειάχης Σταύρος Αρναουτάκης στον αγιασμό που τελέστηκε στη πλ. Αγ. Αικατερίνης από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο αλλά και στην έναρξη των εκδηλώσεων στην πλ. Ελευθερίας από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και την εκπρόσωπο του δημάρχου Ηρακλείου αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη. Όλες οι εκδηλώσεις τελούν με τη στήριξη-συνδιοργάνωση του ΕΟΤ και των δήμων της Κρήτης.

\"\"

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Ημέρες Τουρισμού 2014» εντάσσονται και οι εκδηλώσεις για το Εορτασμό Ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Days), 26-28 Σεπτεμβρίου, Loggia (ημιυπαίθριος χώρος).

\"\"

\"\"

\"\"

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης, διοργανώνουν μια περιδιάβαση στο παρελθόν της οδού Μαρτύρων 25ης Αυγούστου, του κεντρικότερου οδικού άξονα της πόλης του Ηρακλείου, και επιχειρούν μιαν «ανάγνωση» των μνημείων της, με τίτλο:\”Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook