Ο Τουρισμός, αποτελεί στις μέρες μας, το σημαντικότερο κλάδο οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας, έχοντας παράλληλα, τεράστια περιθώρια ανάπτυξης μελλοντικά.

Το γεγονός αυτό, καθιστά την τουριστική εκπαίδευση, βασικό άξονα στη προσπάθεια εκσυγχρονισμού, αναδιοργάνωσης και στροφής στον ποιοτικό τουρισμό.

Η εκπαίδευση αυτή όμως, θα πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους επαγγελματίες του χώρου και να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων, στηριζόμενη σε μια ισορροπία θεωρητικής και πρακτικής διδακτικής διαδικασίας.

Με γνώμονα το παραπάνω δίπτυχο, η «Hotelier Tourism Studies & Training - Λειβαδιωτάκης Δημήτριος», προσφέρει ποιοτική τουριστική εκπαίδευση με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους απόφοιτους της στα παρακάτω προγράμματα σπουδών:  

  • Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική τέχνη
  • Διοίκηση Ξενοδοχείου & Εστιατορίου

Τι περιλαμβάνουν όμως τα παραπάνω προγράμματα σπουδών; Παρακάτω ακολουθεί σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων:

 

Μαγειρική / Ζαχαροπλαστική τεχνη

Για τη Hotelier Tourism Studies & Training το επάγγελμα του Chef είναι συνυφασμένο με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη γαστρονομική αντίληψη, το πάντρεμα των υλικών και τη μαγεία των αισθήσεων. Με τέτοια υλικά η συνταγή δεν μπορεί παρά να πετύχει!

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Μαγειρικής Τέχνης η Hotelier Tourism Studies & Training έχει επιλέξει μαθήματα που ανταποκρίνονται στις βασικές αρχές της Μαγειρικής, εμπλουτισμένα με θεματολογίες βάση των σύγχρονων τάσεων. Ταυτόχρονα, το πρακτικό κομμάτι έρχεται να συμβάλει στην καθημερινή βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία που επιτρέπει στο μαθητή να μάθει μαγειρεύοντας.

Βασικός κορμός μαθημάτων

  • Ελληνική κουζίνα
  • Διεθνής κουζίνα
  • Δημιουργική μαγειρική
  • Κρητική κουζίνα και Μεσογειακή διατροφή
  • Βασικές Αρχές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
  • Σκαλίσματα – Decor
  • Σύνθεση menu - Κοστολόγηση
  • Ασφάλεια και Υγιεινή στους χώρους εργασίας
  • Αρχές λειτουργίας επισιτιστικών μονάδων
  • Customer Service
  • Coaching
  • Μηχανοργάνωση αποθήκης
  • Αγγλική ορολογία
  • Γαλλική ορολογία
  • Επαγγελματική ηθική
  • Σχεδιασμός καριέρας
  • Πτυχιακή εργασία

 

Διοίκηση Ξενοδοχείου & Εστιατορίου

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Διοίκηση Ξενοδοχείου είναι ο κάθε σπουδαστής καταφέρνει να αποκτήσει όλα τα εφόδια που του χρειάζονται, για να επικεντρωθεί στο στόχο του και να αναδείξει τις ικανότητές του. Οι γνώσεις που θα αποκομίσει στηρίζονται στο πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, καθώς ο τομέας ευθύνης του είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Γνώσεις που μελλοντικά θα κληθεί να τις κάνει πράξεις.

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διοίκησης Ξενοδοχείου, η Hotelier επιδιώκει την άριστη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του κάθε σπουδαστή. Για τους λόγους αυτούς, όλη η δομή του θεωρητικού εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζεται στο συνδυασμό των χαρακτηριστικών του Management και των βασικών αρχών λειτουργίας ενός Ξενοδοχείου.

Στο πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές καλούνται καθημερινά να πραγματοποιούν υπεύθυνα όσα έμαθαν μέσα από τις εύστοχες κατευθύνσεις που τους υποδεικνύονται, να ειδικεύονται και να βελτιώνονται έτσι ώστε οι ίδιοι στο μέλλον να συντελούν και να αποτελούν το όραμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Βασικός κορμός μαθημάτων

  • Οργάνωση και Λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων.
  • Λειτουργία επισιτιστικών επιχειρήσεων
  • Λειτουργία υποδοχής ξενοδοχείου
  • Πρόγραμμα μηχανοργάν. υποδοχής ξενοδ.
  • Λειτουργία τμήματος ορόφων
  • Βασικές αρχές Μαγειρικής τέχνης-λειτ. Κουζίνας
  • Διοίκηση εστιατορίου
  • Οργάνωση συνεδρίων
  • Ξενοδοχειακό management
  • Ξενοδοχειακό marketing κ' πωλήσεις
  • Coaching - Ψυχολογία πελάτη
  • Customer servise
  • Νομοθεσία - εργασ. Σχέσεις στον τουρισμό
  • Ασφάλεια κ' Υγιεινή στους χώρους εργασίας
  • Αγγλική ορολογία
  • Γαλλική ορολογία
  • Επαγγελματική ηθική
  • Σχεδιασμός καριέρας
  • Πτυχιακή εργασία

Πέρα όμως από τα δύο παραπάνω βασικά προγράμματα σπουδών η Hotelier, διοργανώνει σε τακτική βάση, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε απαιτητικούς τομείς του τουριστικού επαγγέλματος.

 

Σεμινάρια

Η Hotelier Tourism Studies & Training, Πιστοποιημένο Εξεταστικό κέντρο της ACTA, τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί πρόγραμμα σεμιναρίων και πιστοποιήσεων με θεματολογίες:

- Barista - Παρασκευή και παρουσίαση ποτών και κοκτέιλ
- Οινοχόος - Προώθηση κρασιών
- Εστιατορική Τέχνη για επαγγελματίες Σερβιτόρους
- Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική Τέχνη για επαγγελματίες
  και ερασιτέχνες
- Υπεύθυνος υποδοχής,
Front Office Supervisor
- Ηλεκτρονικές πωλήσεις - Κοινωνικά δίκτυα & Τουρισμός
- Οικονομική διαχείριση
Cost control Μικρομεσαίων
  Ξενοδοχειακών Μονάδων
- Ξένες γλώσσες για επαγγελματίες του Τουρισμού
  (Γαλλικά, Ρωσικά)


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
Hotelier, Tourism Studies & Training, Κε.Δι.Βι.Μ.1
Ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise, Γεράνι, Χανιά, Κρήτη, Τ.Κ. 73014

Τηλέφωνο 28210 71278 και 28218 00803

Ώρες λειτουργίας Admission Office Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 π.μ - 17:00 μ.μ.

ή στείλτε το email σας, στο [email protected]

 

http://hotelier.webnode.com/

https://www.facebook.com/hotelier.com.gr/