Στο πλαίσιο του «ανοίγματος» στην αγορά της Πολωνίας με στόχο την προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού και συνεργασίας σε θέματα αυτοδιοίκησης, εκπαίδευσης, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κρήτης, αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και οικονομικών παραγόντων της Περιφέρειας του Λουμπούσκι πραγματοποιούν από 24/9 έως 27/9 επίσημη επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, η Πολωνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε χθες την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, η οποία εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφτηκε προ μηνών την Περιφέρεια του Λουμπούσκι, όπου και είχε εποικοδομητικές επαφές και συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης καλωσόρισε στο Ρέθυμνο τα μέλη της Πολωνικής αντιπροσωπείας και τους ενημέρωσε αρχικά για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και της αιρετής Περιφέρειας. Στη συνέχεια προχώρησε σε μια συνοπτική περιγραφή των παραγωγικών δραστηριοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροκτηνοτροφία, τον Τουρισμό και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ εκτενής αναφορά έγινε στην σύσταση της εταιρίας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» της Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την πιστοποίηση, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Οι εκπρόσωποι της Πολωνικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν το ενδιαφέρον επιχειρηματιών της περιοχής τους για εμπορική συνεργασία με παραγωγούς τοπικών προϊόντων (κυρίως ελαιόλαδο) αλλά και επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα κτλ), ενώ επεσήμαναν ότι η Κρήτη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Πολωνούς.
Σε συνέχεια της επίσκεψής τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, η Πολωνική αντι-προσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το ΔΣ του Επιμελητηρίου και εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και τη Διοίκηση του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook