Μπορεί το ρόβερ Curiosity της NASA να μην έχει εντοπίσει ακόμη κάποιο ίχνος εξωγήινης ζωής στον πλανήτη Άρη, τον οποίο εξερευνά τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, κατάφερε να βρει μερικά… διασκεδαστικά αντικείμενα, που θυμίζουν κάτι από τον πλανήτη Γη.



Το ρομπότ, το οποίο στα μέσα Σεπτεμβρίου έφτασε στον προορισμό του, το όρος Σαρπ του Άρη, στο κέντρο του τεράστιου κρατήρα Γκέιλ, βρήκε αυτή τη φορά μια ολοστρόγγυλη «μπάλα» στην σκονισμένη επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.



Μάλιστα, το  Curiosity μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές του στο Twitter την παράξενη αυτή εικόνα, ενώ πριν από μερικές ώρες έκανε και την πρώτη του συλλογή δείγματος του υπεδάφους του πλανήτη με το μικρό γεωτρύπανό του, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.



Πάντως, οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας έχουν εντοπίσει κατά καιρούς κι άλλα παράξενα αντικείμενα στην επιφάνεια του Άρη, βλέποντας μέσα από τα «μάτια» του Curiosity. 



Ανάμεσα σε αυτά είναι κάτι που μοιάζει με φανάρι κυκλοφορίας, ένα δάχτυλο, ένα κράνος και μία… σαύρα!



Σημειώνεται ότι το κόστους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Curiosity προσεδαφίστηκε στο εσωτερικό του κρατήρα Γκέιλ τον Αύγουστο του 2012 και βασικός στόχος του είναι να μελετήσει γενικότερα το αρειανό περιβάλλον και ειδικότερα να εντοπίσει ίχνη αρχαίας ζωής.



\"\"



\"\"



\"\"



\"\"



\"\"



 



\"\"



\"\"



\"\"



protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook