Το σημαντικότατο Βραβείο Ασφάλειας (ADAC Safety Award) κέρδισε για δεύτερη χρονιά φέτος η ομάδα Tucer του Πολυτεχνείου Κρήτης (κατηγορία Urban Concept), στον Διεθνή Μαραθώνιο Οικονομίας 2011 της Shell στη Γερμανία.

Στην κατηγορία αυτή τα οχήματα μοιάζουν όλο και περισσότερο με τα καθημερινά μας αυτοκίνητα, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτή η διάκριση. Η επίδοση των 45 χλμ./kWh μεταφράζεται σε 430 χλμ./λτ. καυσίμου και τους κατατάσσει 8ους στην κατηγορία τους.

Τρομερή επίδοση, όμως, έκανε και η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο φετινό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell.

Η ομάδα «Προμηθέας» του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας συμμετείχε για 3η χρονιά φέτος στον ευρωπαϊκό οικο-μαραθώνιο που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Shell στην πίστα του Λάουσιτς, στην πρώην ανατολική Γερμανία. Η φετινή χρονιά επιφύλασσε ρεκόρ που ζηλεύαμε όλοι τις προηγούμενες χρονιές, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των ομάδων από το εξωτερικό.

\"\"

 

Το όχημα «Πυρφόρος» κατάφερε να διανύσει 360 χλμ. με μια kwh ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με 3.492 χλμ. με ένα λίτρο καυσίμου. Η επίδοση αυτή χάρισε στα παιδιά του ΕΜΠ την 7η θέση στην κατηγορία των «Plug-in» πρωτοτύπων, καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου.

Τέλος, το ΣΕΚ Αιγάλεω σημείωσε επίδοση 434 χλμ./λτ., καταλαμβάνοντας την 38η θέση των πρωτοτύπων.

Δείτε βίντεο από την περσινή συμμετοχή της ομάδας Tucer:

 
 
Επισκεφθείτε τα sites των ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στο SEM 2011:
 
ΕΜΠ
 
Πολυτεχνείο Κρήτης
 
2ο ΣΕΚ Αιγάλεω
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook