Εξαρθρώθηκε σπείρα ομογενών, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη οίκου τελετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν χθες, έπειτα από διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις, στην περιοχή της Θέρμης και των Αμπελοκήπων, δύο ομογενείς, ηλικίας 35 και 34 ετών.

Προηγήθηκε καταγγελία του 42χρονου παθόντα, σύμφωνα με την οποία, τα μέλη της συμμορίας, τα οποία είχε «προσλάβει» κατά το παρελθόν, προκειμένου να τον συνοδεύσουν σε ιδιωτική συνάντηση, που αφορούσε διευθέτηση οικονομικής διαφοράς με συγγενικό του πρόσωπο, απαιτούσαν εκβιαστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λάμβαναν, διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξακολουθήσουν να του παρέχουν ¨προστασία¨.

Σε περίπτωση μάλιστα παρέλευσης προθεσμιών που έθεταν για την ικανοποίηση των εκβιαστικών τους όρων, οι δράστες μεταχειρίζονταν απειλές, για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Θέρμης, παρουσιάσθηκε το 35χρονο μέλος της σπείρας, προκειμένου να παραλάβει μέρος προσυμφωνηθέντος ποσού από τον παθόντα, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια, έπειτα από τη διενέργεια αστυνομικών αναζητήσεων, συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων και ο 34χρονος συνεργός του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ημιαυτόματο πιστόλι, μία γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, 95 φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου, μία μεταλλική σιδερογροθιά, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα.

seleo.gr