Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις, επιστρέφει στα Χανιά φέτος στις 3 και 4 Οκτώβρη στο Πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

\”Ένα φεστιβάλ όλης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, του κόσμου του αγώνα και της αναζήτησης, δίνει το παρόν , για να συζητήσουμε, για να φωνάξουμε πως, δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνια και την εξυπηρέτηση του Χρέους, γιατί εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου γύρω μας και μ’ αυτόν τον πλούτο θέλουμε να καλύπτουμε τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την καπιταλιστική κερδοφορία.

Σε πείσμα των νόμων της αγοράς το φεστιβάλ οργανώνεται χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις. Στοχεύει στη προβολή της δυνατότητας ύπαρξης μιας νέας κοινωνίας της συλλογικότητας και της συνεργασίας στο σήμερα. Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη.

Όχι απλά για να παρευρεθούν, αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις κραυγές μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα αλλάξει την κοινωνική πραγματικότητα, θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα, το σχέδιο με το οποίο η αμφισβήτηση θα μετατραπεί σε πολιτική αποφασιστικότητα και θα συντρίψει τον κόσμο της απόγνωσης που μας επιβάλλουν.

Γιατί, θέλουμε να ζήσουμε χωρίς τον «ανώτερο νόμο» του καπιταλισμού, την εκμετάλλευση δηλαδή ανθρώπου από άνθρωπο, την μήτρα της βαρβαρότητας και του εκφασισμού! Γι’ αυτό παλεύουμε να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική χειραφέτηση και την κομμουνιστική απελευθέρωση!

Ραντεβού, στις 3 και 4 Οκτώβρη στο Πάρκο Ειρήνης και φίλιας των λαών.

Παρασκευή 3 Οκτώβρη
18:30 Συζήτηση: “Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα κινήματα αντίστασης”
Ομιλητές: Γιάννης Κυριακάκης [Περιφεριακός Σύμβουλος | Ανυπότακτη Κρήτη] , Θάνος Ανδρίτσος [μέλος του Κ.Σ της νΚΑ]

21:00 Συναυλίες
Ρεμπέτικο γλέντι, με τους Παναγιώτη Λεοντόπουλο, Γιάννη Πετράκη, Ηλία Μπόικο, Δημήτρη Μακρέα

Κρητικό Γλέντι,με τους Γιώργη Μανωλάκη, Μαρία Φασουλάκη, Γιώργη Γιανναδάκη και Γιώργη Σταυρακάκη.

Σάββατο 4 Οκτώβρη

19:00 Συζήτηση: “Απο την Ακροδεξιά άνοδο στην Ε.Ε, μέχρι την επιστροφή του νεοναζισμού στην Ουκρανία”
Ομιλητές: Κώστας Γούσης [μέλος της Αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία, μέλος Κ.Σ νΚΑ] , Κώστας Ράπτης [δημοσιογράφος]

21:00 Συναυλίες
Cosmonuts. Wedding Singers

Στις 3 και 4 Οκτώβρη, Δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook