Η υγεία στην σχέση ενός ζευγαριού φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που οι δύο σύντροφοι μοιράζονται το κρεβάτι τις ώρες που κοιμούνται, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Hertfordshire της Αγγλίας.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 1.000 ανθρώπων από τους οποίους ζήτησαν μέσω ερωτηματολογίων να περιγράψουν την θέση που προτιμούν στον ύπνο, αλλά και να αξιολογήσουν την κατάσταση της σχέσης τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:

-το 42% των ζευγαριών κοιμούνται "πλάτη-πλάτη"
-το 31% κοιμούνται αντικρίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση (μόνο ο ένας έχει πλάτη τον άλλο)
-μόλις 4% κοιμούνται αντικριστά ο ένας με τον άλλο
-το 12% των ζευγαριών περνάνε τη νύχτα σε κοντινή απόσταση (λιγότερο από 3 εκατοστά ο ένας από τον άλλο)
-το 2% των ζευγαριών απέχουν πάνω από μισό μέτρο ο ένας από τον άλλο

Λένε πως η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει ακόμα και τις πιο ενδόμυχες σκέψεις και συναισθήματά μας. Ακόμα και ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορεί να είναι διαφωτιστικός για το τι αισθανόμαστε για τον/ την σύντροφό μας. Για να μην σας πιάσουν στον ύπνο, ελάτε να δούμε τις βασικές στάσεις και τι σημαίνουν για τη σχέση μας.

1. Όταν κοιμάσαι μπρούμυτα


Εκείνοι που κοιμούνται μπρούμυτα θεωρούνται περισσότερο ανήσυχοι και φοβισμένοι τύποι. Έτσι εάν είστε σε σχέση και βρίσκεται τον εαυτό σας να κοιμάται  μπρούμυτα αντί της κανονικής θέσης ύπνου σας, πρέπει να εξετάσετε αν αισθάνεστε ανήσυχοι ή φοβισμένοι ως σύντροφοι.

2. Όταν κοιμάσαι ανάσκελαΤο να κοιμάσαι ανάσκελα  δεν είναι απλά μια προνομιακή θέση για ροχαλητό, αλλά ακτινοβολεί και αυτοπεποίθηση. Εάν ο σύντροφός σας κοιμάται ανάσκελα πρόκειται για ένα άτομο σίγουρο και με αυτοπεποίθηση.

3. Όταν κοιμάστε “αγκαλιά” με τον σύντροφό σαςΤα ζευγάρια που κοιμούνται τυλιγμένοι ο ένας στην αγκαλιά του άλλου είναι αυτά που απολαμβάνουν την οικειότητα μιας νέας σχέσης.  Καθώς θα περνάει ο καιρός θα επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες.

4. Όταν ο σύντροφός είναι πίσω σου και σε αγκαλιάζειΑυτή είναι οι αγαπημένη στάση ύπνου των περισσότερων ζευγαριών. Όταν τα χέρια του συζύγου είναι τυλιγμένα γύρω από τη σύντροφό του δείχνει την τρυφερότητα μεταξύ τον συντρόφων και τον προστατευτικό χαρακτήρα του άντρα.

5. Όταν “παίζετε” με τα πόδια σαςΤα ζευγάρια που κοιμούνται με τα πόδια του τυλιγμένα δηλώνουν τη συντροφικότητα αλλά δείχνουν και την αίσθηση ανεξαρτησίας και σεβασμού στην ατομικότητα του άλλου.

6. Όταν σου γυρνάει την πλάτη...


Τα ζευγάρια που κοιμούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά μεταξύ τους, είναι πιθανό να είναι πιο ανεξάρτητα άτομα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υγιή και στενή σχέση.

boro.gr