Το κύμα τουριστών που έφτασε φέτος στην Ελλάδα και απλώθηκε σχεδόν σε όλη τη χώρα δεν απορροφήθηκε μόνο από τις μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αλλά και από οικίες των οποίων οι ιδιοκτήτων έδωσαν προς ενοικίαση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του \”Ελεύθερου Τύπου\”, η εξοχική κατοικία φέτος αποτέλεσε μεγάλη δεξαμενή προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα. Πολλοί ιδιοκτήτες βίλας προσέφεραν προς ενοικίαση τις εξοχικές τους κατοικίες σε τουρίστες.

Μάλσιτα, οι επισκέπτες που επέλεξαν φέτος να διαμείνουν σε επιπλωμένες βίλες στην Ελλάδα, ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στην Κρήτη δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα Χανιά η τιμή το Σεπτέμβριο ανά εβδομάδα κυμάνθηκε στα 1400 ευρώ και τον Οκτώβριο θα φτάσει τα 900 ευρώ.

Στο Ρέθυμνο οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα, με την ενοικίαση να φτάνει το Σεπτέμβριο τα 1000 ευρώ και να κατεβαίνει τον Οκτώβριο στα700.

Οι τιμές στο Ηράκλειο κινούνται στα επίπεδα των Χανίων. Το Σεπτεμβριο το κόστος ανα εβδομάδα άγγιζε τα 1400 ευρώ ενώ τον Οκτώβριο η τιμή πέφτει στα 950 ευρώ

\"\"

Οι εκτιμήσεις τους για το 2015 είναι πιο ενθαρρυντικές. Σε αντιδιαστολή με τις πωλήσεις, οι οποίες παραμένουν αναιμικές, παρά το αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς ξένων να επενδύσουν σε ελληνικά ακίνητα πάνω από 250.000 ευρώ, με δέλεαρ τη χορήγηση πενταετούς άδειας παραμονής οι ενοικιάσεις παραθεριστικών κατοικιών βαίνουν διαρκώς αυξανόμενες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook