Ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ηρακλείου ενημερώνει ε ότι η εκποίηση βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην πόλη δεν έχει καμία σχέση με τον Σύλλογο.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του:

"Πραγματοποιείται από φορείς που δεν έχουν καμία σχέση με εμάς, αντίθετα μας υπονομεύουν. Το τονίζουμε για να εμποδίσουμε την προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν το Σύλλογο μας σαν συνεργάτη τους, με σκοπό να αποσπάσουν φτηνό διαφημιστικό χρόνο και προβολή από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ως περιοδεύων θίασος επισκέπτονται την πόλη μας, όπως και πέρσι στο ξεκίνημα της νέας σεζόν του βιβλίου -παραμονές εορτών- με σκοπό να «τρυγήσουν» ότι μπορέσουν από τους βιβλιόφιλους μας και να συνεχίσουν το «εκπολιτιστικό» τους έργο σε άλλες ελληνικές πόλεις. Εμείς ποτέ δεν λειτουργήσαμε εις βάρος κανενός συναδέλφου, ούτε ενεργήσαμε κατά τρόπο καταστροφικό για τον κλάδο.

Ο Σύλλογος μας έχει ήδη προγραμματίσει τις δικές του δράσεις, στις οποίες άλλωστε συμμετέχουν όλοι οι εκδότες που παράγουν και όχι αυτοί που αρκούνται να τυπώνουν βιβλία “για τα παζάρια”, που φυσικά αδυνατούν να διαθέσουν μέσω των βιβλιοπωλείων."